26 Ocak 2024 Cuma

Steve Riley'in 68. yaş gününde ve ölümünden 2 ay sonra çıkan L.A. Guns albümü



Riley's L.A. Guns'ın "The Dark Horse" albümü 22 Ocak 2024'te çıktı. Bu tarih grubun beyni Steve Riley'in doğum günü ve albümün çıkışı aylar önceden bugüne denk getirilerek çıkarılması planlanmıştı.   Bu çaba , "The Dark Horse" un yayınlandığı gün 68. yaş gününü kutlayacak olan grubun davulcusu ve lideri Steve Riley'nin ölümünden iki ay sonra gerçekleşti.  



Albümün çıkışı böyle tasarlanmıştı ama Riley, 24 Ekim 2023'te 67 yaşında öldü. Steve Riley , ciddi bir zatürre vakasıyla karşı karşıya kalarak hayata veda etmişti. Ancak usta baterist hayattayken bu albümün kayıtları tamamlanmıştı ve bu hafta da piyasaya çıktı. 


Davulda Steve Riley'nin yer aldığı RILEY'S LA GUNS'ın  kadrosunda   gitarist/vokalist Kurt Frohlich , basçı Kelly Nickels  ve  gitarist Scott Griffin yer alıyor.  



L.A. Guns, 1980'lerin sonundan 90'lara kadar çalışmalarıyla hard'n heavy dünyasının önemli gruplarından biri olacaktı. Şimdiler de ise kadronun bir kısmı L.A. Guns diye devam ederken diğer yanda da Riley'in L.A. Guns'ı devam ediyordu. Olayın hikayesi de şu şekilde... 1987'de WASP'tan ayrılan Steve Riley, L.A. Guns'ın davuluna geçecekti. Böylece 1990'ların içinde başarılı albümler yapan grup, sonra sessizliğe gömülecekti. Bu aradan sonra 2016 yılında grup tekrar müzik hayatına döndü ama bu seferki kadroda Steve Riley yer almıyordu. 2019 yılında Steve Riley da L.A. Guns ismini kullanarak bir albüm yapacaktı. Böylece iki tane L.A. Guns grubu olacaktı. Tabi iki taraf mahkemelik oldu ve diğer L.A. Guns bir anda Riley's L.A. Guns yapılarak uzlaşma sağlanacaktı. 



Riley'ın L.A. Guns albümü "The Dark Horse" albümü dinlerken keyif veriyor vermesine ama daha çok kulağımız davula takılıyor. Albümde benim ilk anda sevdiğim iki parça oldu. Bunlardan biri  "Sweet Summer Girl (Florida)" olurken bir diğeri de "Changing Lights" olacaktı. Riley'in davul ritminin güzelliğinde akustik tınılı gitar ile Kurt Frohlich'in nefis vokalinin helezonu oldukça etkileyici... açıkcası dinlemeye doyamıyorum. 

Riley'in ölümünden sonra Riley's LA Guns bu albümle son bulacağını düşünüyorsanız, durum pek öyle görünmüyor.  Basçı Kelly Nickels, Riley'in mirasını yaşatmaya devam edecekmiş. Hatta grubun, bu yaz gerçekleşecek  Amerika Birleşik Devletleri'nde turne tarihleri ​​bile belirlenmiş. 

“The Dark Horse”, Riley'in hatırasını yaşatacak güzellikte bir albüm olmuş. 

Aptulika 







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...