14 Mayıs 2021 Cuma

Büyük Birader'den yeni şarkı "Bazen"...Pandemide zor günler yaşayan müzisyenlere ithafen

 


Pandemi döneminde bir çok insan işlerini yapamaz oldu. Bu konuda en büyük zorluğu da müzisyenler yaşadı diyebiliriz. Bir yıl boyunca sahnelerden uzak kalan müzisyenlerin yaşam zorlukları gazete haberlerine yansıyan intiharlarla bile ayyuka çıktı. Bunca şeye rağmen bir iki küçük sesin dışında müzisyenler bir araya gelemedi. Her ne kadar herkes kendi içine kapanık dert yansa da pandeminin başından beri bu konuya hassasiyet gösterenler oldu. İşte onlardan biri de Büyük Birader grubuydu. (Burada bahsetmeden geçersem hakkını yemiş olurum. Bu konuyu sadece müzisyenlerle değil tüm sanat insanlarının zorluklarına dikkat çekmeye çalışan Hicri Bozdağ'ı da anmadan geçemem hani. Ne acıdır ki Hicri'nin çığlığı da sanat insanlarını bu sorunlara karşı bir araya getiremedi.)

 Pandeminin en başından beri müzisyenlerin bu zor durumunu gündemde tutan ve bu alanda canlı müzik yapma imkanlarının olmadığı anda bile instagram canlı yayınlarıyla müzik yapan Büyük Birader, şimdilerde de "Bazen" isimli tekli'siyle bizlerle. Söz ve müziği Bora Biçer'e ait olan bu parça, pandemide zor günler yaşayan müzik insanlarının duygularını anlatıyor. 


"Bu şarkıyı bestelerken, düzenleyip kaydederken pandemi sürecinde hepimiz gibi zorluklar yaşadık, ama bir şekilde hayata tutunup bu şarkıyı beğeninize sunduk." sözleriyle şarkının oluşumunu anlatan Büyük Birader, "Bu süreçte işinden gücünden olan, bunalıma giren, geçinemeyen ve hayata tutunamayan bir çok müzisyen arkadaşımızı kaybettik ne yazık ki. Bu şarkıyı onlara ithaf etmek istedik." diyerek "Bazen" parçasını anlatıyor. 

Pandemiye rağmen tam bir ekip çalışması olan bu parçanın kayıtları Detay Müzik Stüdyolarında yapıldı. Mix ve Mastering'de Volkan Yırtıcı var. Kapak tasarımını her zamanki gibi Berker Alparda yaptı. Parçanın klibinde Drone operatörü Yalçın Çakıray, Yönetmen koltuğunda ise Adil Alpakın var. Video klibin çekimlerinde muhteşem oyunculuğuyla şarkının ruhunu veren Aliş Arkadaş yer almış.

 

 

Sosyal Medya;

www.instagram.com/bbiraderband

www.facebook.com/BBiraderBand

twitter.com/BBiraderBand




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...