23 Mayıs 2021 Pazar

Cenani'den 22 yıl önceki beste ilk kez yayımlanıyor.



Müzik hayatına 1987 yılında başlayan Cenani, 1999 yılında sözünü, bestesini yaptığı  "Ölüm Rüzgarları" adlı parçasını bu hafta yayımladı. 

"Çok uzun zaman ve yol katederek bugüne geldi ve son hâlini buldu. Kayıtlar esnasında bestelediğim günlerdeki ruh haline hâlâ sahip olduğumu görmek hem çok şaşırtıcı hem de sevindirici bir deneyimdi." diyen Cenani,  "Adı sizi yanıltmasın. Deniz kıyısında güneş batarken bir bira eşliğinde dinleyebileceğiniz bir şarkı oldu." diye eklemeyi de ihmal etmiyor. 

 Müzik hayatına 1987 yılında amatör bir grupta davul çalarak başlayan Cenani, daha sonra gitara geçerek aynı zamanda vokalide üstlenecekti. Eğlence dünyasında sahne alırken kendi şarkılarını da yazmaya başlayan Cenani, 1999 senesinde yerleşip yedi sene boyunca yaşadığı Münih kentinde müzik kayıt teknolojileri ile de ilgilenmeye başladı. 2007 yılında yurda dönerek kaldığı yerden devam eden sanatçı Chantage grubunda gitarist olarak yer aldı. Müziğini genelde pop rock ekseninde kimi zaman sertleşerek kimi zaman da yumuşak bir soundla sunmaya çalışan Cenani, melodilerde blues ve bazen etnik unsurlara da zaman zaman yer vermektedir. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...