11 Mayıs 2021 Salı

Kansas, Covid sonrası ilk konserini verdi.



 Dünyada bazı yerlerde covid salgını sonrası normal hayata dönüş başladı. Pandemi boyunca konserler durdu ve turneler ertelendi. Aklımızda hep canlı konserler ne zaman olur sorusu takılı kaldı. Şimdilik bir çok grup konser turnelerini gelecek yıla planladığını açıklamaya başladı. Ancak geçtiğimiz hafta sonu gelen bir haber ile ABD'li rock grubu Kansas'ın konsere çıktığını öğrendik. Pandemi dönemiyle başlayan kısıtlamalardan 14 ay sonra Clearwater, Florida'daki Ruth Eckerd Hall'da 8 Mayıs 2021 tarihinde konser verdi.

Kansas'ın kurucusu ve davulcusu Phil Ehart konserle ilgili verdiği röportajda(1) , “Bu harika bir duyguydu, adeta gerçeküstü bir bir şeydi.” dedikten sonra "Bu aradan sonra bir daha sahneye çıkma şansımızın olmayacağını bile düşünmüştük." sözleriyle bu buluşmayı tanımladı. 

Karantina döneminde birlikte prova yapma imkanı bulamayan grup, konserde çalacakları parçaları daha önceki canlı kayıtlarının üzerinden ayrı ayrı çalışarak yaptıkları provalarla bu konsere hazırlanmışlar. 14 ay bir araya gelemeleri ve ayrı ayrı çalışmaları sebebiyle konsere çıktıklarında üzerlerinde bir tedirginlik olduğunu söyleyen Phil Ehart, “Bu tedirginliğime rağmen herkes üzerine düşeni yapmış, ödevine çalışmıştı.  O gece birkaç sarsıntı yaşadık ve bu beklenen bir durumdu da ama sonuç harikaydı."

 Mart 2020'de salgın tırmanırken, grup üyeleri Atlanta havaalanındaydı ve turneye çıkmaya hazırlanıyorlardı. 30 yıldan fazla süredir grubun yöneticisi olan Ehart, turne acentesinden şehirlerin kilitlenmeye başladığını bildiren bir telefon aldı. Ve böylece Kansas elemanları evlerinin yolunu tutmuşlardı. Kansas bu süreci tekrar konsere çıkacaklarının umudunu yitirmeden çalışmalarını karantinada da olsa ayrı ayrı sürdürdüler ve pandemi sonrası bu ilk konserlerine çıktılar. 


(1)  https://ultimateclassicrock.com/kansas-first-post-covid-concert/




 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...