4 Ocak 2017 Çarşamba

Yoldan Çıkmış Simalar kitabı imza günleri



Murat Beşer’in “Yoldan Çıkmış Simalar” kitabı 2016’nın son aylarında çıkmıştı. Bu zaman diliminde Murat bir çok yerde imza günü yaptı. Bunlara ben de katıldım. Hatta kitapta bahsi geçen portreler de bu imza gününde yer alarak imza verdi. Sohbetler, anılar tadına doyulmaz anlar yaşadık ve yaşıyoruz da.

Murat Beşer’in “Yoldan Çıkmış Simalar” kitabı için ilk imza günü Kadıköy Mephisto Kitabevi’ndeydi.  O imza gününde kitapta yeralan simalardan bir kısmı da bulunmaktaydı. Bu simaların en önemlisi de tabi ki Apaçi Ayhan Abi idi. Bu onu son görüşüm olacaktı. Gene kitapta  portresi bulunan Doktor Gökhan da oradaydı ve Ayhan abinin sağlık durumuyla ilgilenen biriydi. Gökhan kanserin ilerlediğini söyleyecekti ve “Aptül, onu belki de son kez görüyoruz” diyecekti.

Ayhan abinin saçları gitmiş ve oldukça zayıflamıştı. O zayıflamış suratında onu tanıtan güzelim gülümsemesiydi. Birbirimize sarıldığımızda Ayhan abinin kemiklerini hissediyordum.
Kadıköy Mephisto kitabevinde 30 Ekim 2016 günü gerçekleşen ilk imza günü benim için hem güzel hem de üzücüydü. Apaçi Ayhan kitapta çizdiğim portresinin yanındaki sayfaya, “Canım kardeşim Abdul ölümsüzlüğe ulaştığım bu kitap ile sonsuza dek beraberiz. Ne mutlu bana.” yazarak imzalayacaktı. İmza günü dönüşü evde kitabın o sayfasını açarak baktım, kokladım ve kendimi tutamayarak ağladım. Onun abiliğini, sıcaklığını çok özleyeceğim.

İkinci imza günü 26 Kasım 2016’da gene Kadıköy’de gerçekleşecekti. Bu sefer buluşma yerimiz Akademi kitabevi’ydi. Orada da kitapta yeralan isimlerden bir kaçı vardı ama Apaçi Ayhan abi yoktu. Doktor Gökhan sağlık durumunun ağır olduğunu söyledi. Gelmek istemiş ama evden çıkmasına imkan yokmuş. Takvimler 3 Aralık 2016’yı gösterdiğinde ise Apaçi Ayhan abiyi yitirecektik. O hafta içinde kitabın lansmanı vardı ama Murat Beşer bu tarihi ertelemeye karar verdi.

Kitabın lansmanı 15 Aralık 2016’da Beyoğlu, Tünel’deki Bahçe’de yapıldı. Orada herkes vardı. Hatta bir ara etrafa bakındığımda Ayhan abinin de orada olduğunu hissettim. Saat 20.00’de kitap lansmanı için kokteyl vardı. Ardından da Dj kabinine geçip, çalacaktım. Kabinin üstünde Apaçi Ayhan abinin portresi vardı. Sanki oradan bana bakıyordu.

APTULİKA


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...