14 Ocak 2017 Cumartesi

Rick Wakeman’dan Piyano Portreleri



Progresif Rock’ın büyük grubu Yes’in keyboard üstadı Rick Wakeman. Onu ağırlıklı olarak Yes grubundan tanısak da Warhorse, David Bowie,  Strawbs , Black Sabbath gibi grup ve müzisyenlerle yaptığı çallışmalarla da biliyoruz. Bunların dışında yaptığı solo çalışmalarla da rock tarihine altın harflerle yazılmış bir sanatçı.

Bu usta sanatçı 2017 yılında rock parçalarından oluşmuş, klasik müzik tadında, solo bir albümle muhteşem bir dönüş yaptı.  Sanatçı yeni çıkan “Piano Portraits” albümünde Led Zeppelin, Beatles, 10 cc, Yes, David Bowie eserlerini klasik müzik solo piyano düzenlemesinde biraraya getiriyor.

  Rick Wakeman’ın yeni solo albümü  “Piano Portraits”  13 Ocak 2017 cuma günü piyasaya çıktı. 
Çalışma ilk başta orkestral yoruma uygun düşünülmüş daha sonra Wakeman çok eskiden beri hayali olan solo piyano ile yorumlamaya karar vermiş. 

Kuzey Norfolk’taki  The Old Granary’de kaydedilen 15 parça içinde David Bowie  ‘Life on Mars’ ile   ‘Space Oddity’ ilginç yorumuyla öne çıkarken,  The Beatles, Yes ve Led Zeppelin’in parçaları da piyano ile yorumlanmış. Rock eserlerinin bu yorumlarının yanısıra  Debussy ve  Tchaikovsky'nin klasik müzik yapıtlarının da progresif rock devi Rick Wakeman tarafından yorumlandığını da görmekteyiz.  

 Wakeman  Royal College Of Music’de klasik müzik eğitimi aldıktan sonra rock alanında çalışmalara başlamıştı. Bu albümde kariyerinin başındaki klasik müzik birikimini bizlere sunuyor.


“Piano Portraits” albümünde yer alan parçalar
Help
Stairway to Heaven
Life on Mars
I’m Not In Love
Wonderous Stories
Berceuse
Amazing Grace
Swan Lake
Morning Has Broken
Summertime
Space Oddity
Dance of the Damselflies
Clair de Lune
Vow To Thee My Country

Eleanor Rigby

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...