10 Ocak 2017 Salı

Objektif'le konser öncesi kısa bir söyleşi


Objektif grubu şu günlerde Cuma gecesi çıkacağı Kats Sahne’deki konserlerine harıl harıl çalışıyor. Açıkcası grubun kurucusu, vokalisti, bestecisi Vecdi Yücalan’ı ne zaman arasam devamlı provada buluyorum. Konsere 3 gün kala onlarla küçük  bir röportaj istediğimde de onları gene stüdyo kapısında bulacaktım. Arada verilen boşluktan yararlanarak stüdyo kapısının önünde biraz söyleşebildik.

Vecdi ilk anda kar yağışından şikayet ederek, “İlk kar yağışında prova biraz aksadı. Yollar falan kapalı olunca arkadaşlar gelemedi. Neyse ki şimdi tam tekmil devam ediyoruz.” diyecekti.

-       Bu konserden sonra yeni bir albüm müjdesi verdin. “Sokağın Sesi”nden sonraki bu albümün isminin “Halkın Sesi” olacağını da konserin basın açıklamasında belirmiştin. Neden “Halkın Sesi” ?

VECDİ YÜCALAN : Öyle olması lazım. Hep öyle oldu bizim için, halkın sesi olmak önemliydi.  Halkın düştüğü durumu yargılamak yerine onları bu duruma düşürenlere dikkat çekmeyi esas aldık. Zaten bizler de halkın arasında yaşayan insanlarız, böyle olunca da Objektif şarkılarında halk hep vardı.

-       Yeni albüm şu anda ne aşamada

VECDİ: Aslında yeni çıkacak albüm eski albümlerimizde yer alan “Sizofreni Yolları”  gibi parçalarımızın yeni düzenlemeleriyle sunulmasından oluşuyor. Böyle yapmamdaki sebep ise, en olgunlaşmış olduğumuz şu dönemde ilk albümlerimizde yer alan parçalarımızı farklı ve yeni bir düzenlemeyle sunabilme isteği. Açıkcası dinleyenler için çok sürprizler olacak, diyebilirim.
Ha bu arada yeni çıkacak albümde yepyeni bir beste var, adı “Mekanik Ölüm”.
Objektif albümü dışında biriken çok beste ve projelerim var. Ancak bunların bir kısmı Objektif  bünyesinin dışında çalışmaları da barındırıyor.

-       Nasıl yani bir solo çalışma mı var sırada ?

VECDİ: Bilemiyorum. En azından şimdi bir şey demeyeyim.

-       Cuma günü vereceğiniz konserde yeni parça “Mekanik Ölüm” yer alacak mı?


VECDİ: O parçayı daha önceki konserlerimizde çalmıştık zaten. Cuma günü konserlerimizde uzun bir süre yer vermediğimiz “Mutlu Ölüm” yer alacak. Bu parçayı neredeyse 15 – 20 yıldır çalmıyorduk. Bu konser Objektif grubunun en olgunlaşmış halini sunacak, diyebilirim.

Vecdi'nin meşhur lafı "Rock bööle bi şi" diyoruz ve 13 Ocak günü Kats Sahne'deki konseri beklemeye koyuluyoruz.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...