15 Ocak 2017 Pazar

Kurtalan Ekspres'in yeni gitaristi Akın Eldes


Kurtalan Ekspres yılların birikimiyle yoluna devam ediyor.  Gurubun resmi internet sitesine baktığımızda “Ekibimiz” bölümünde gitarlarda Akın Eldes ismini görecektik. Bu ayın 13’ünden itibaren de Kurtalan Ekspres’ın yeni gitaristinin Akın Eldes olduğunu öğrenecektik.
Kurtalan Ekspres'in facebook sayfasında grup Akın Eldes ile birlikte çalışırken
Yarım asıra  yaklaşan geçmişiyle Türk Rock tarihinde önemli işler yapmış olan Kurtalan Ekspres, emektar gitaristi  Bahadır Akkuzu’nun ölümünden sonra  onu anmak için  "Göğe Selam” albümünü yapmıştı.  Bu çalışmanın ardından grubun gitarist kadrosunda ilk önce yılların gitaristi  Gür Akad’ı görecektik.  Daha sonrasında Engin Gökkaya, Serdar Öztop ve Cem Yalçınkaya grubun gitaristliğini üstlenmişti. Geçtiğimiz cuma günü ise   Kurtalan Ekspres’in yeni gitaristinin Akın Eldes olduğu sosyal medya hesaplarından duyurulacaktı.
Kurtalan Ekspres, sosyal medya hesaplarından sadece Akın Eldes’i kadrosuna kattığını değil, yeni bir albüm için de kolları sıvadığını yazacaktı. 
1986’dan 2000’e kadar Bulutsuzluk Özlemi gitaristi olarak tanınan Akın Eldes, müzik hayatına seksenli yıllarda E – 5 , Painted Bird gibi hard rock gruplarıyla başlamıştı. Usta bir rock gitaristi olan Eldes, Bulutsuzluk Özlemi’nden sonra solo çalışmalara ağırlık vermişti. Solo çalışmalarının yanısıra Pinhani grubunda da çalmıştı.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...