1 Nisan 2024 Pazartesi

Tazmanyalı Babalar...



Hem müzik yapıyorlar hem eğlendiriyorlar! 

THE BAD DAD ORCHESTRA'yı  ilk duyduğumda aklıma gelen tanım bu oldu.

2015 yılının ortalarında kurulan ekip ilk anda Avustralya'nın Tazmanya eyaletindeki seçkin müzisyenleri bir araya getirmiş. 

Klasik rock grubu kadrosuna nefeslileri de ekleyerek kalabalık ve harika bir kadroyla Avustralya barlarının vazgeçilmezi olmuşlar.

 Tarzlarına bakarsak 1970'lerin caz rock gruplarını hatırlatıyor. Zaten onları dinlerken 1970'lerden bilmediğim bir grubu keşfettiğimi bile sandım.    



İlk önce pub ve barların vazgeçilmez ekibiyken 2018'de iki ayrı kısa albüm (EP) yapmışlar ve ardından  blues ve rock festivallerine davetler almışlar. 

 Kendi şarkılarını da yazan grup bugüne kadar 3 EP yapmışlar ve bunlar Avustralya ve Yeni Zelanda'da radyolarda da çok sık yayınlanmış. 



9 kişiden oluşan The Bad Dad Orchestra  bu ay ilk uzun albümünü de çıkardı. "Makin' Me Wild" adını taşıyan albümde 11 parça yer alıyor. 

Soul'un rock kanadına yakın etkili gücü ve 1970'lerin caz, rock ve blues'u harmanlayan füzyonlarına sahip The Bad Dad Orchestra ilaç gibi gelecek bir grup. Sizi bilmem ama bana çok iyi geldi. 

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...