4 Nisan 2024 Perşembe

Anthrax basçısı Dan Lilker 40 yıl sonra gruba geri dönüyor



Vakti zamanında thrash rüzgarları eserken Dan Lilker ismi bu tarzın en harika bas gitar tınılarını verirdi. Ben kendi adıma Nuclear Assault'u sevdiğim için oradaki performansını hep ayrıcalıklı bulmuşumdur. Ancak onu dinleyici daha çok Anthrax grubundan tanırdı.  Şimdilerde Dan Lilker 40 yıl sonra Anthrax'a tekrar dönüyor. 

 Anthrax'ın basçısı Frank Bello, kişisel nedenlerden dolayı gruptan ayrılacağını duyurunca,  Meksika, Güney Amerika ve ABD'deki konserlerine grubun kurucu kadrosunda yer alan   Dan Lilker, 40 yıl sonra yeniden thrash metal grubuyla yola devam etmeye karar verdi. Böylece grubun Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek 10 konseri için Bello'nun yerine Dan Lilker sahneye çıkacak.


Lilker, 1981 yılında New York'ta  Scott Ian'la birlikte Anthrax'ı kurdu ve grubun 1984'teki ilk albümü 'Fistful of Metal'de yer aldı.

Bu durumla ilgili Lilker, "Anthrax'la tekrar müzik yapmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. 1984'te yollarımızı ayırdığımızda bana ortalıkta kalmamı söylediler..." dedikten sonra esprili bir şekilde,  ...çünkü 40 yıl sonra bana ihtiyaçları olabileceğini tahmin etmişlerdi." diye ekleyecekti. 

 

Oldukça başarılı bir bas gitarist olan Dan Lilker, Anthrax ve Stormtroopers of Death'in yanı sıra Nuclear Assault, Brutal Truth, Exit-13, Malformed Earthborn, The Ravenous, Overlord Exterminator ve Venomous Concept gruplarıyla da çalışmıştı. 


 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...