4 Nisan 2024 Perşembe

Hammond ve Trio Güzelliğine 2 Emsal


Bugün size iki albümden bahsedeceğim. Bu iki albümün 2 ortak yanı... İkisinin de TRIO olması ve hammond org kullanılması. Her iki albüm de caz kategorisinde ama klasik rock'a aşina kulaklara hammond org'un güzelliğini vermesi açısından harika etkileri var. 




İlk konuğumuz olan Hollandalı caz üçlüsü The Preacher Men bu yılın başında çıkan "Royal Flush" ile güzel bir dinleme keyfi ortaya koyuyor. 

Saksafoncu Efraïm Trujillo, orgcu Rob Mostert ve davulcu Chris Strik'in yer aldığı bu süper üçlü, caz normlarını klasik düzeyde tutarken, rock kulağına da hitap edebiliyor... bu yakınlığı hammond orgun kullanımında fazlasıyla hissediyoruz. 

Trionun lideri olarak Efraïm Trujillo saksafonuyla hep müziğin önünde gibi görünse de davul ve orgun soloları müziğin akıcılığını ve devamlılığını sağlıyor. 

Caz alanında bir çok ödüle de sahip olan The Preacher Men, saksofon, hammond org ve davulun harika birleşiminde güzel bir trio. 



Hammond B3 org alanında bir başka önemli isim olan  Pat Bianchi de "Three" adını verdiği yeni albümünde trio olarak müziğini sunanlardan. 

 Grammy adayı bir org virtüözü olan Bianchi de bir öceki albümde olduğu gibi klasik org üçlüsü anlayışındaki gitar- org - davul düzeni yerine saksafon - davul - org  üçlüsünü tercih etmiş. Gitar her ne kadar kulağımıza daha aşina gelse de saksafon klasik caz tınısını verirken aynı zamanda daha has hammond doğaçlamalrı dinlememize sebep oluyor. 

Saksafoncu Troy Roberts ve davulcu Colin Stranahan ile oluşan üçlü   Bianchi'nin albümünün temelini oluştururken, harika bir uyumu da bizlere sunuyor. 

 Pat Bianchi ve üçlüsünü "Three" albümü özellikle hammond sevenlere önerilir.

 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...