18 Nisan 2024 Perşembe

ALLMAN BROTHERS BAND'in Gitaristi DICKEY BETTS Öldü

 


Southern Rock ya da Türkçe mealiyle Güney Rock grupları içersinde (Lynyrd Skynyrd da dahil olmak üzere) en ayrıcalıklı yere sahip olan grup, benim için The Allman Brothers Band'dir. Rock, blues hatta hard'n heavy ve country ile harmanlanırken onların ayrıcalığı olarak caz tınılarını da katabilme ayrıcalıkları bambaşka güzellikleridir. Onların her daim unutamadığım parçalarından biri de "Jessica"dır. Enstrümantal olarak akıp giden bu parçayı yapan Dickey Betts'i bu Perşembe ( 18 Niasan 2024) sabahı 80 yaşında kaybettik. Sanatçı kanser ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı sonucu hayata veda etmiş. 

The Allman Brothers Band'in kuruluşunda da yer alan efsanevi gitarist aynı zamanda iyi besteciydi de. Sadece "Jessica" değil, rock tarihine yer etmiş olan "Blue Sky", "In Memory Of Elizabeth Reed" ve "Ramblin' Man" gibi bir çok The Allman Brothers Band klasiğine de imza atmıştı. 

Ne diyelim güzel bir abi daha bu dünyadan ayrılarak bizi yalnız bıraktı ama her daim pikapta dönecek olan The Allman Brothers Band plağında o aramızda olacak. Onun hatırası öyle kolay kolay bitmez. 












Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...