31 Ocak 2021 Pazar

Peter Frampton'dan George Harrison'dan David Bowie kadar etkileyici kavırlar

 


Bu Korona... pamdemi döneminin en acı yanı Peter Frampton'u son kez izleyip, dinleyebileceğimiz konser turnelerinin güme gitmesiydi. Bunu dedim diye onun İstanbul konseri olacaktı da ondan mahrum kaldık sanılmasın. Eğer Frampton'un öyle bir konseri olsa topu topu kaç kişi giderdi aklıma bile getirmek istemiyorum. Her neyse Peter Frampton'un gitaristliğinin önemini bilen biliyor.

Peter Frampton yaşı ve ilerleyen sağlık sorunları sebebiyle bundan sonra müzik yapamayacaktı ve bu nedenle de geçtiğimiz yıl bir veda turnesiyle noktayı koyacaktı. Malum pandemi sebeplerinden bu gerçekleşemedi. Ancak yeni gelen bir haberle sanatçının 23 Nisan tarihinde yeni bir albüm çıkartacağı haberini aldık. Bütünüyle enstrümantal ve kavırlardan oluşan bu albümde George Harrison'dan David Bowie'ye kadar Frampton'u etkileyen 10 parça yer alacak. "Frampton Forgets the Words" adını taşıyan bu albümde David Bowie ("Loving the Alien"), George Harrison ("Isn't It a Pity"), Roxy Music ("Avalon"), Sly & the Family Stone ("If You Want Me to Stay") , Lenny Kravitz ("Are You Gonna Go My Way") gibi klasikler Frampton'un yorumuyla gelecek. 

Bu, Frampton'ın 2007 yılında yaptığı "Fingerprints"tan sonra yaptığı bütünüyle enstrümantal olan ikinci albümü olacak. Frampton bu yeni albümün kayıtlarını Nashville'deki ev stüdyosunda hazırladı ve  Frampton prodüksiyonu da Chuck Ainlay ile birlikte bir ortak çalışma olarak gerçekleştirdi. 

Frampton, bu albümde 1954 model Gibson Les Paul'unu kullandı. Bu sanatçının en ünlü kayıtlarında kullandığı gitardı ve 1980  yılında olan bir uçak kazasında yok olduğuna  inanılıyordu.  Ancak 2012 yılında bu gitar tekrar bulundu ve Peter Frampton'a iade edilmişti.



  'Frampton Forgets the Words' albümünde yar alacak kavırların isimleri de aşağıda yer almakta

1. "If You Want Me To Stay" (Sly & the Family Stone)

2. "Reckoner" (Radiohead)

3. "Dreamland" (Michael Colombier feat. Jaco Pastorius)

4. "One More Heartache" (Marvin Gaye)

5. "Avalon" (Roxy Music)

6. "Isn’t It a Pity" (George Harrison)

7. "I Don't Know Why" (Stevie Wonder)

8. "Are You Gonna Go My Way" (Lenny Kravitz)

9. "Loving the Alien" (David Bowie)

10. "Maybe" (Alison Krauss)


 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...