29 Ocak 2021 Cuma

Sabah Mine ilk single'ı "Tiny Clouds"u bugün çıkardı.

 


Sabah Mine genç bir rock müzisyeni ve bugün (29 Ocak 2021) ilk teklisi olan "Tiny Clouds"u yayınladı.  




Rock ile ilgili haber ve yazılar hep eski anılar ve eski tarihlerden ibaret olmaya başladı. Kahramanların yaş ortalamasına da bakarsak, fena halde 60'lara doğru gider. Oysa artık biz "x" te kaldık, "y"   bile anılar dehlizinde "CD günleri" muhabbeti yapıyor ki, fena halde naftalinli. Yani devir "z kuşağı" devri. Onlar ne yapar diye bir bakmaya ne dersiniz? Bir bakın, sonra gene ununuzu eleğini astığınız duvarın önünde eski günler muhabbeti yapmaya devam edersiniz.

Sabah Mine genç bir rock müzisyeni ve bugün (29 Ocak 2021) ilk teklisi olan "Tiny Clouds"u yayınladı. SCP etiketiyle yayınlanan çalışma bugün itibarıyla tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

"Tiny Clouds" yani Tükçe mealiyle "Minik Bulutlar" Sabah'ın anlatımıyla, "Bu şarkı sizi büyülü bir yolculuğa çıkaracak. Kendinizi müziğin akışına bırakarak şarkının betimlediği dünyayı hayal edin… " 

Ben parçayı dinlediğimde Sabah Mine'nin parça ile ilgili duygularını anlatan bu sözlerini okumamıştım ama ilk dinleyişte aynı yaklaşımı hissettim diyebilirim. 

Söz ve bestesi sanatçıya ait olan şarkının düzenlemesini ve kaydını Sabih Cangil, miks ve mastering aşamalarını Tanju Eren, kapak tasarımını ise Su Durakbaşa yapmış. 


Bu arada Sabah Mine, bizim kuşağın önemli rock gitaristi ve vokalisti Sabih Cangil'in kızı. Yani biz bir "X Kuşağı" insanı olarak "Z Kuşağı"nı da kendinden emin olarak görmek anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Bu arada yazının başında kendi X olmuş kuşağıma, "ununuzu eleğini astığınız duvarın önünde eski günler muhabbeti yapmaya devam edersiniz." dedim ama bu hepimiz için geçerli değil. Zaman ne kadar geçmiş olsa da anılarla değil hala bir şeyler yapmakta ısrar eden bir takım insanlar var... İşte Sabih de onlardan biri. 50 yılı müzikle devirmiş olsa da hem müzik yaparak hem de prodüktör olarak 19 yaşında gibi devam ediyor. 

APTULİKA


Bu arada Sabih sadece bu çalışmayı bizlere sunmakla kalmıyor. Bundan sonra gelecek çalışmaları da birbiri ardına göreceğiz. Aşağıdaki görselde yakında çıkacak çalışmaları kapaklarından örnekleri de görebilirsiniz. 




SCP – Sabih Cangil Productions

www.sabihcangilproductions.com

Dinleme linkleri:

https://music.apple.com/tr/album/tiny-clouds-single/1548395176?l=tr

https://open.spotify.com/album/0L2AVhLPpVZNNHakIcWQsm?si=wttMr_1fTpuVYsuFC2cAyg

https://deezer.page.link/CBbGwxN74NysUS6NA

https://youtu.be/clr76J8W-hA

https://fizy.in/SKmRu

https://tidal.com/track/169002758

https://music.youtube.com/watch?v=clr76J8W-hA&feature=share

Sanatçı instagram hesabı: 

https://www.instagram.com/sabahmineofficial/ 





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...