15 Ocak 2021 Cuma

New York Dolls'tan Sylvain Sylvain'i da 13 Ocak'ta kaybettik.


Proto-punk grubu New York Dolls'un gitaristi Sylvain Sylvain, 13 Ocak'ta 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sylvain son iki buçuk yıldır kanserle savaşıyordu. Sanatçının resmi facebook sayfasından yapılan açıklamada,  "Kansere karşı yüksek moralle ve yiğitçe mücadele etmesine karşın dün bu hastalıktan vefat etti. Kaybına üzülürken nihayet huzur içinde ve acısız olduğunu bilmek tesellimiz oluyor." denildi. 

Bu açıklamanın ardından Patti Smith Group'tan Lenny Kaye, "Syl rock and roll'u severdi. Sahnedeki neşesi, gitarını çalarken ışıldayan gülümsemesi, 1961'de ailesiyle birlikte memleketi Kahire'den göç ettiklerinde, New York Limanı'na giren gemideki 10 yaşındaki çocuğun duygularını hiç kaybetmediğinin belirtisiydi." diye bir paylaşımda bulunacaktı.

Asıl adı  Sylvain Mizrahi olan gitarist, Mısır'ın Kahire şehrinde 14 Şubat 1951'de   dünyaya geldi. Çok küçük yaşlardayken ailesi Fransa'ya yerleşecekti. Paris'te abisiyle gittiği bir sinemada izlediği filmde Elvis Presley'i görmesiyle rock ile tanışacak ve tutkunu hale gelecekti. 10 yaşına geldiğinde de ailesi ABD'ye göç etmesiyle gitarist olmaya karar verecekti. 

1971'de kurulan New York Dolls'a katılan Sylvain,  androjen kıyafetleri, makyajları ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla glam tarzına da öncülük edecekti. New York Dolls'un 1970'lerde yaptığı müzik yıllar sonra ortalığı saracak olan punk ve hair metal'in de ilk sinyallerini verecekti.

 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...