26 Ocak 2021 Salı

Adrian Smith ile Richie Kotzen blues rock'ta buluştu



Iron Maiden'ın gitaristi Adrian Smith ile eski Poison ve Mr Big gitaristi Richie Kotzen bir blues rock albümünde bir araya geliyor.   



Iron Maiden'ın gitaristi Adrian Smith ile Richie Kotzen bir blues rock albümünde bir araya geliyorlar.  "SMITH/KOTZEN" adıyla çıkacak bu ilk albümün, 26 Mart tarihinde BMG etiketiyle piyasada olacağı açıklandı. 

 Los Angeles'ta yaşayan iki gitarist dostluklarıyla  gelişen bu projede müzikal zevklerinin bu yanını ortaya koymak için kolları sıvamışlar.  

Adrian Smith'i yılların Iron Maiden gitaristi olarak biliyoruz. Gruptan ayrı yaptığı solo albümüleriyle de bu konuda kendini ispatlamış bir isim.  Richie Kotzen ise 80'lerin ve 90'ların başının unutulmaz hard'n heavy grubu Poison ile başladığı kariyerinden sonra Mr. Big grubunda yer almıştı. Bu güne dek blues ve rock ağıtlıklı 20'ye yakın solo albüm de yapan Kotzen, The Winery Dogs'un gitaristi ve vokalisti olarak kariyerini başarıyla sürdürüyor.   

Bu birlikteliği Adrian Smith , "Biz  Richie ile çok yakın dostuz ve müzikal zevklerimiz de birbirini bütünlüyor.  O bir virtüöz gitarist ama işi gösteriye döken bir değil, melodiye önem veren biri. Ortak bir çalışma fikri kendiliğinden, doğal olarak gelişti." diyerek tanımlıyor.

Richie Kotzen ise, "Klasik ve blues temelli bir rock anlayışında ortak bir zemin bulduk. Zaten her ikimiz de bu temelden geliyoruz. Bu nedenle bir yıldır birlikte yazıp, kayıtlar yapıyorduk." diyerek bu ortak çalışmayı özetliyor.

Smith ve Kotzen birikteliği bir yan proje olarak devam ederken Adrian Smith ile Iron Maiden birlikteliği devam edecek. 



 

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...