23 Ocak 2015 Cuma

Blues Perişan Kütüphanesi'ne Katkı - 16

Geronimo Yalnızkartal, bu haftaki kütüphane katkısını müzik kitapları üzerine yapmış. Ülkemizde çıkan müzik kitaplarını sizler için bir araya getirmiş. Ancak siz onun bu konudaki giriş yazısını okuyacaksınız. Geronimo'nun derlediği (ve aralıklarla zaman içinde ekler yapacağını belirttiği) müzik kitaplarını bloğun üstünde bir sayfa açtık orada yayınlayacağız. "Müzik Kitapları" yazan ikonu tıklarsanız bu seçkiye ulaşabilirsiniz. Şimdi orayı tıkladığınızda Geronimo'nun yaptığı seçkinin neredeyse onda birini bulacaksınız çünkü yazılara görsel bul, dizgi yap derken bir hayli vakit aldığı için hepsine yer veremedim. Ama oraya bundan sonra müzik kitapları zaman içinde eklenecek.
Aptulika




"Hayatın şarkısını okurken, yazarken söylemek " 
“Biz de bazı klişeler vardır bilirsiniz . Mesela, “Dinlenmek için müzik dinleriz“ ya da, can sıkıntısı için “Kitap okuruz“  veya “ Vakit doldurmak için sinemaya gideriz, film izleriz“. Yetmez çoğaltalım derseniz  şunları da ekleyebiliriz “( Kibarcası) Partner (argosu manita )  bulmak için konsere ...”,  “ Havalı  ve artistik görünmek için, baleye, tiyatroya  gitmek ...”  de bunlara eklenebilir.  Bunlar da yetmezmiş gibi  bu tip şeyleri  “Boş zamanları geçirmek için yapılacak- basit-  şeyler“ sınıfına koyarız.  Yani kısacası “PEK CİDDİYE ALINMAYACAK ŞEYLER“ şeklinde  özetleyebiliriz ...  -  Sporu da  benzer içerikle değerlendirebilir değerli blog okuyucuları , çünkü pek farkı yoktur. Hatta bu yüzden bazı müzik grubu fanlarının futbol takımı taraftarı gibi kapışmalarına bile şahit oluruz -. Kısacası  biz  “Hobi” yi de  dejenere eder , bu tip şeylerin içini,  daha içimizde  minicik kırıntılar halindeyken, bize özel bu yargı ve klişelerle tümünü iğdiş eder bırakırız.. 
Pek tabi sonunda bu durum “Bizim  kültürel  algımız/birikimimiz(!) ile   vardığımız ve varacağımız noktaların sonuçları ...” olarak karşımıza çıkar, hem de kabak çiçeği gibi.  Kucağımıza öyle bir oturur kalır ki bu “pek hafif (!) ” unsurların kalıntılar  gülle gibi ağır olur ve altından kalkamaz , eziliriz. Bu cümleyi bu ifadeleri yazan  bendeniz de  öyle  bu yazılanlardan farklı bir entelektüelliğe  sahip,  taa çocukluğundan sanatın içinde doğmuş büyümüş, tüm buları özümsemiş bir kişi falan değilim.  40’li yaşlarda  hala bir şeyleri çözmeye çalışan ( mesela yazı dili \dilbilgisi )   bir adem oğlu ademim,  bunu da ifade etmem lazım.
Ancak müziği, kitabı ve sporu vakit geçirilecek, boş zamanımı dolduracak, can sıkıntılarına ilaç olacak, kısırlaştırılmış bir hobi gibi algılamamaya çalışırım, ciddiye almaya gayret ederim. Bu sebepledir ki nacizane bu konuları  araştırmayı severim, hakkında okumaya özellikle gayret ederim, sonucunda  başkalarıyla paylaşıma değer bir şeyler biriktirdiğime inandığımda da bunu paylaşmak mutluluk verir.
Bu yüzdendir ki  aralarında pek çoğunu okumamış olup, bir kısımını da okuduğum müzik kitaplarının bir listesini  Aptulika’nın “Bir derdi olduğu için , büyük bir ciddiyetle ( Bir mizahçı ve de karikatürist olarak )“  yayınladığı  bu blogu için derlemeye çalıştım.  Sanal bir müzik kitaplığı  olsun istedim.  En azından merak edenin bir bakıp göz atması da yeter başlangıç için ... Ben de hem  göz atacağım hem de güncelleyeceğim,  emin olunuz . J
Dilerim ve isterim ki  herkes  dinlediği müziği okusun, okuduğu kitaplarda ki  müziğin  tınılarını yakalasın ve  hayat  daha güzel olsun,  tek derdim bu ...  "Hayatın şarkısını okurken, yazarken söylemek " 

G. Yalnızkartal

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...