19 Ekim 2015 Pazartesi

Slash “World On Fire” (2014)


 Slash’ın üçüncü solo albümü “World On Fire” 17 parçanın yer aldığı ve süresi 70 dakikayı aşan bir çalışma. Slash, bir önceki albümü “Apocalptic Love” da olduğu gibi bu albümde de Myles Kennedy ve The Conspirators ile çalışmış. After Bridge grubundan tanıdığımız usta vokalist Myles Kennedy, sesinin yüksek hakimiyeti ile 80 ile 90’ların ilk yarısındaki heavy müziğe meraklı dinleyiciyi mest edebilen biri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Konuk olarak yer alan The Conspirators grubu ise  uyumu ile albümü solo özellikten çok bütünlüklü bir grup işi havasına taşımış. Bas gitarist Todd Kerms’in dolgun alt yapısı ve Slash’in sololarının daha iyi oturmasını sağlarken, davulcu Brent Fitz’in ritmik melodiler oluşturması da şaşırtıcı bir zevk hissetmenize imkan sağlıyor.  
 “World On Fire” müzikal yönünün ötesinde kapağıyla da farklılığını oluşturan bir başarıyoa imza atıyor. ABD’li usta ressam Ron English’in yaptığı kapak hem etkileyici hem de humorik yaklaşımıyla öne çıkıyor.
Slash’in son albümünde “Shadow Life”, “Too Far Gone” , “World On Fire” eskilerin hard’n heavy soundunu günümüze taşırken, Slash’in 30 yıllık sanat hayatına göndermeler içeren “30 Years to live”  da dipdiri etkisiyle yerine oturuyor.  Myles Kennedy  “Withered Delilah”daki  üç ayrı tondaki ses kullanımıyla  dinleyeni hayran bırakıyor. Akışkan gitar solosuyla “Too Far Gone”, yumuşak dokunuşlu ve balad’vari yapısıyla “Bent To Fly”, “Battleground” albümün diğer güzellikleri olarak yerini alıyor.
Slash’ı “World On Fire” albümünde dinledikten sonra 30 yıllık bir gitarist değil de ilk kez dinlediğimiz ve yeni keşfettiğimiz bir gitaristle karşılaştığımız hissine kapılabiliyoruz. Slash de bu yüzden Slash galiba, ne dersiniz?

Albümle ilgili en son sözü söylemek gerekirse, hem Guns and Roses hem de Velvet Revolver ve solo çalışmalar eklenirse eski beklentileri bulamayabilirsiniz ama gene de diskografisi içinde önemli Slash albümlerinden biri olması kaçınılmaz gibi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...