19 Ekim 2015 Pazartesi

JOHN FOGERTY “Wrote A Song For Everyone” (2013)



60’lı ve 70’li yıllarda Creedence Clearwater Revival grubu önemli figürlerdendir. Onların kovboy tavırlı folk, country müziği dönemin Rock anlayışıyla birleşip, nefis bir şey ortaya çıkarmıştı. 1967’den 1972’ye kadar 7 stüdyo, 2 de konser albümü yapıp hatıralarımıza “mıh” gibi çakılan bu uzun isimli grubun kurucusu, şarkı sözleri ve müziklerinin mimarı, gitaristi ve vokalisti John Fogerty, bugünlerde 68 yaşına girdi. Yaşı sebebiyle bir kutlama albümü yapmışlar.  Böyle olunca da C.C.R klasikleri de mutlaka olacaktı tabiki. Üstelik bol konuk katılımıyla. 14 parçanın yeraldığı albümde her parçada ayrı bir konuk yeralmış.
 John Fogerty, “Fortune Son”, “Lodi”, “Bad Moon Rising”, “Someday Never Comes”gibi unutulmaz C.C.R klasiklerini konuklarıyla birlikte seslendirmiş. Konuklar arasında Foo Fighters, ,Bob Seger, Alan Jackson gibi isimler yer alırken, vakti zamanın en güzel C.C.R. şarkılarından “Lodi”yi çocukları Shane ve Tyler ile seslendiren John Fogerty, “Who Stop Rain”i de kendi döneminden bir isim olan Bob Seger’le birlikte sunmuş. Ve “acaba o parçayı unutmuş mu?” diye kaygılandığımız 70’li yıllara uzun yorumu ve harika akışlı gitar solosuyla bir güzellik olarak oturan “Born On The Bayou”u “Wrote a Song for Everyone” albümünde görünce rahat bir nefes aldık. Bu seferki konuk  ise Kid Rock olmuş ve Fogerty ile harika bir yorum oluşturmuşlar.
14 parçanın yer aldığı albümde ben hep C.C.R dönemindeki işlerinden bahsettim ama albümde Fogerty’nin solo çalışmalarından örnekler de tekrar yorumlanmış. Albümün finalinde ise eski C.C.R günlerini yaşamış olanlara büyük bir sürpriz var. Finalde Allen Tousaint’in piyanosuyla konuk olup, Jennifer Hudson’un gospel tadındaki vokaliyle taçlanan nefis bir “Proud Mary” yorumu var.

Albümün gördüğü ilgi 70’lerdeki C.C.R günlerinin listelerdeki görkemine de benzemiş. Zira “Wrote a Song for Everyone” çıkışından kısa bir sure sonra Kanada, Danimarka, Norveç ve ABD müzik listelerine ilk 3’ten girerken İspanya, İsveç listelerinde de yükselmeye devam ediyor.  70’ine yaklaşması sebebiyle Fogerty bu albüm için “Vasiyet” tanımını kullanmış. Ama bu duruma bakılırsa bu bir “Miras” ve o yaşarken de kolay kolay bitmeyeceğe benziyor.  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...