31 Ekim 2023 Salı

"Hackney Diamonds" tan sonra yeni bir Rolling Stones albümü daha mı!



 60 yıllık rock efsanesi Rolling Stones bugünlerde çıkan yeni albümü "Hackney Diamonds" ile herkesi şaşırttı. Bu şaşkınlık hem albümün beklentilerin çok ötesinde başarılı olması hem de grubun elemanlarının 80 yaşına adım atmasına rağmen dinamik ve enerjik bir sound ortaya koymalarından kaynaklanıyordu. Açıkcası albümü dinlerken, "bu adamlar kesin finali yapmaya karar vermişler ve bu nedenle de her şeyimizi ortaya koyup en iyisini yapalım demişler" diye içimden geçirdim. 

Ancak bugün Ultimate Classic Rock  (https://ultimateclassicrock.com/rolling-stones-unfinished-songs/) sitesinde okuduğum bir haberde Rolling Stones'un bundan sonra da çıkacak yeni bir albümünün daha olabileceğini öğrenecektim. Haberde Rolling Stones'un yeni albümünün yapımcılığını üstlenen  Andrew Watt'ın sözlerine yer verilerek Rolling Stones'un  yeni bir albüm daha yapabileceğini duyuruyordu. 

"Hackney Diamonds" albümünde 12 şarkı yer alıyor ama Watts'ın belirttiğine göre kayda girerken ellerinde daha fazla yeni parça bulunuyormuş. Kasım 2022'de başlayan ve bir ay süren kayıt aşamasında toplamda 29 parça arasından 12'si seçilerek albüme alınmış. Watts'ın  yapılan röportajda söylediğine göre yayınlanmayan çalışmaların kayıtları üzerine çalışılırsa yeni bir Rolling Stones albümü daha gelebilirmiş. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...