27 Ekim 2023 Cuma

LA Guns'ın bateristi Steve Riley hayata veda etti.



LA Guns albümlerini bugün bilen kaç kişi kalmıştır bilemem ama onların albümlerinde beni hemen yakalayan çakı gibi davul soundunu hiç unutamam. İşte o güzelliği veren (Aynı zamanda WASP'ın güzelim dönemi 1985 ve 1986'daki albümleri) davulcu Steve Riley'i 24 Ekim 2023, Salı günü kaybettik. 67 yaşında olan sanatçı,  şiddetli bir zatürre vakası sonucu ölmüş. 

Ölüm haberini duyuran ailesinin mesajında Steve Riley'in ustalarının Buddy Rich, Ginger Baker ve John Bonham gibi davulcular olduğunu öğrenmek de benim için ayrıca önemli ayrıntılardandı... Demek ki Steve Riley'in bateri çalışına ısınmam boşuna değilmiş. 

Massachusetts doğumlu Steve Riley, heavy metal grubu Keel'ın  1984'te çıkan  ikinci albümü "The Right to Rock"ta çalarak profesyonel kariyerine adım attı. ABD'li davulcu kısa sürede dikkatleri üzerine çekecek ve WASP grubundan teklif alacaktı. Burada üç yıl çalışan Riley, 1985'teki "The Last Command" ve 1986'daki "Inside the Electric Circus" albümlerinde yer alarak WASP'ın en görkemli yıllarında baget sallayacaktı. 

Riley'i 1987'de LA Guns'a kurucu kadro elemanı olarak yer alacaktı. dı.  "Cocked & Loaded" (1989), "Hollywood Vampires" (1991)gibi başarılı albümlere imza atan davulcu, 1992'de gruptan ayrıldı. Bu ayrılık sadece iki yıl sürdü ve yeniden LA Guns kadrosunda yer alarak 6 albümde daha çaldı. 20 yıl bu grupta simgeleşen Riley grubun 10 stüdyo albümünde yer aldı.  

LA Guns 2016'da yeniden kuruldu ama Steve Riley kadroda yoktu. 2019'da ise  Riley'in kurduğu ikinci bir LA Guns daha olacaktı. Böylece davalık oldular ve  mahkemede anlaşmaya varılarak,  davulcunun grubu Riley's LA Guns adı altında  albüm yapmasına ve konser vermesine izin verildi.  

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...