23 Ekim 2023 Pazartesi

60 yıl olmuş ama Rolling Stones bunun pek farkında değil.



Son 30 yıldır en sevdiğim ve dinlemeden edemediğim Rolling Stones albümü 2016 yılında çıkan "Blue & Lonesome" olmuştu. Baştan sona blues coverlarından oluşan bu albümden sonra yeni çıkacak başka bir Rolling Stones albümüne sevdalanacağım aklıma gelmezdi (ikinci bir blues cover albümü olursa o başkaydı tabiki). Oysa bu hafta çıkan yeni albüm "Hackney Diamonds" bu yargımı yerle bir etti. İnanılmaz güzellikte bir albümle karşı karşıya olduğum gibi, bu seksenlik devlerin enerjisi ve yaratıcılığı konusunda da şapka çıkartamadan edemedim. 

20 Ekim 2023'te Polydor etiketiyle yayınlanan "Hackney Diamonds", Rolling Stones'un 26. stüdyo albümü olmanın yanısıra 18 yıl aradan sonra yeni parçalarla ortaya çıkardıkları çalışmaları oluyor. Elton John , Lady Gaga , Paul McCartney , Stevie Wonder ve eski grup arkadaşları  Bill Wyman'ın da konuk olduğu albüm grubun emektar davulcusu Charlie Watts'ın yer almadığı ilk çalışma olmakta. Bilindiği gibi Watts 2021 yılında hayata veda etmişti.  Yılların davulcunun yerine geçici olarak düşünülen  Steve Jordan bagetleriyle albüme katkı verirken bu konuda süreklilik arz edeceğini de gösteriyor. Bu arada albümde yer alan bir parçada Charlie Watts'ın ölmeden önce yapılan bir kaydı da yer alıyor.  

  

60 yıllık bir İngiliz rock abidesi  yani Rolling Stones yepyeni harika bir albümle karşımızda. Dinlemeyen çok şey kaybeder, benden söylemesi.

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...