1 Kasım 2023 Çarşamba

Kabare tadında Blues, Rock’n Roll ve Funk şarkılar!



“Ayaküstü Sohbetler” gibi kısa, öz ve mizahi…


Kabare tadında Blues, Rock’n Roll ve Funk şarkılar!

Sahte Rakı Blues Band'den Dinçer Tuğmaner'in ilk solo albümü: "Ayaküstü Sohbetler"


SOHBET EDER GİBİ ŞARKILAR


 Dinçer Tuğmaner ismini ülkemizin en önemli öncü blues rock gruplarından Sahte Rakı Blues Band'in armonikacısı olarak tanırız. Benim tanışıklığım da Rock FM'de radyo programları yaptığımız yıllardan başlamaktadır. Dinçer'in "Akşam Treni" adlı radyo programı blues konusunda dinlenilmeye doyulmazlıkta olduğu kadar bir o kadar da tadında bir mizahı da taşırdı. İşte Dinçer'in bu mizah duygusu ile blues birikimi bir araya gelerek ilk solo albümü olan "Ayaküstü Sohbetler"i ortaya çıkardı.

Bu hafta çıkan "Ayaküstü Sohbetler"i Tuğmaner, " Adından da anlaşılacağı gibi günlük yaşam içerisinde yapılan kısa sohbetlerin müzikal bir albüm halidir." diye tanımlamış.  Sahte Rakı, Sunburst Blues Rock Band ve Tarık Değirmenci Blues Band ekipleri ile konserlere devam eden ve albümler çıkaran Dinçer Tuğmaner’in bu altı şarkılık çalışması, kendisinin ilk stüdyo albümü olma özelliğini taşıyor. Albüm, yerine göre ciddi ama genel olarak mizahi öğeler içeren kabare tadında Blues, Rock’n Roll ve Funk şarkılarından oluşuyor.


Kadıköy Sunburst Stüdyolarının katkılarıyla yayımlanan “Ayaküstü Sohbetler”de aşk, sevgi gibi popüler başlıkların dışında kalan konulardan oluşan 6 parça yer alıyor. Maddiyatın hayatımıza nasıl yansıdığını ve yaptırımlarını, isyankar ve dürüst bir dil ile anlatan “Fornikasyon” şarkısının söz yazımında ve vokal kayıtlarında  Göksenin Tuncalı rol aldı. Varlıklı ama vizyonsuz olmanın verdiği sonuçları az buçuk siniri bozuk ve mizahi bir dil ile eleştiren “Bıyık” Ozan Yuvarlak tarafından seslendirildi. Tuğmaner’in yaşadığı semtte duyduğu bir mafya babası hakkındaki komik hikayenin konu edildiği “Leş”; çoğumuzun kendi hayatındaki yerini sorguladığı “Bu Nasıl Film”;  eski bir dostluğun bozulmasını konu alan “Serbestsin” şarkıları ise Korhan Kodaman tarafından seslendirildi. Albümün kapanışı ise bu kadar kötü bir yaşama rağmen umutlu olmanın melankolik yanını anlatan “Belki” adlı enstrümantal parça ile yapıldı. Akustik gitarda Ozan Yuvarlak eşlik etti. 

Söz yazımı sürecinde deneyimli vokalist, müzisyen ve söz yazarı olan Göksenin Tuncalı ve Korhan Kodaman’dan yardım alan Dinçer Tuğmaner; ritim gitar, bass gitar ve mızıkaları kendisi icra etti. Mix, mastering ve kayıt çalışmalarında Sunburst grubunun solisti ve gitaristi ve aynı zamanda Sunburst kayıt ve prova stüdyosunun sahibi Ozan Yuvarlak ve ses tasarımcısı, trombonist dostu ve grup arkadaşı Atakan Fatih Taş ile çalıştı. Davulda Soner Doğanca (Göksenin, Acil Servis, Batu Mutlugil), solo gitar ve slide gitarlarda ise Gökhan Büyükkara (Aslı, 4x4, Athena, Bulutsuzluk Özlemi) albüme eşlik etti. Ayrıca albüm kapağı için fotoğraf çekimlerinde Hasan Kılıç’a ve albümün üçüncü parçası “Bu Nasıl Film”de introda sesini duyduğumuz Berat Emre Nebioğlu da albüm sürecine destek veren diğer isimler. 

Dinçer Tuğmaner; bu ilk albümünü oluşturan şarkıların içerisine diyaloglar ekleyerek bir kabare müzikali tadı yakalamaya çalışırken, dinleyicilerin bestelere odaklanması için  çalmakta deneyimli olduğu tüm enstrümanları minimal olarak kullanmayı seçti.  

Albümde yer alan müzisyenler

Korhan Kodaman – Vokal

Göksenin Tuncalı – Vokal

Ozan Yuvarlak – Vokal, Akustik Gitar

Gökhan Büyükkara – Solo Gitarlar, Slide Gitar

Soner Doğanca – Davul

Dinçer Tuğmaner – Bass Gitar, Ritim Gitar, Mızıka, Geri Vokal

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...