11 Ekim 2023 Çarşamba

Joe Bonamassa'nın 20 yıl aradan sonra İkinci "Blues Deluxe" Buluşması


2003 yılında Joe Bonamassa, iki albüm yapmış ve daha kendini kabul ettiremediği zamanlarındaydı. Bir de buna tuz biber eker şekilde plak şirketi tarafından da kontratı feshedilmiş durumdaydı. Biliyorum o arabesk filmlerin "Acıları Çocuğu" havasına gireceğiz ama Bonamassa bunlara ek olarak , menajeri tarafından da harika bir kazık yemiş ve kelimenin tam anlamıyla ortada bırakılmıştı. İşte böyle bir ortamda genç gitarist büyük bir riske girerek blues coverlarından oluşan bir albüm hazırlar. Albert Collins, Elmore James, BB King gibi ustaların blues klasiklerinden yorumladığı 9 parçaya ek olarak üç adet yeni bestesini de koyan Bonamassa, albümün ismini de Jeff Beck'in bir parçasından alarak, "Blues Deluxe" diye isimlendirir. 


Bu riskli girişim bir anda başarıya ulaşır ve olumlu eleştiriler alır. İşte böylece hem moral hem de ilgi toplayan Joe Bonamassa bugünlere kadar gelir. 

O günden bugüne tam tamına 20 yıl geçti ve artık Bonamassa  blues rock'ın en aranılan ve prestijli ismi. Şimdilerde yapılan bir röportajda usta bluesçu 2003 tarihli Blues Deluxe" albümüyle ilgili,  “O günlerde bana bu albümün 20. yılını göreceğin bir kariyerin olacak deseydiniz gülerdim” demiş.


İşte yirmi yıl sonra ikinci bölüm olarak hazırlanan "Blues Deluxe Vol.2"  beş gün önce, 5 Ekim 2023 tarihinde piyasaya çıktı.  Bonamassa'nın yapımcılığını Josh Smith'le birlikte  üstlendiği albümde  Bobby Bland , Fleetwood Mac ve Albert King'e kadar blues ustalarının  sekiz cover versiyonu yer alırken iki tane de orijinal yeni şarkı seslendirilmiş. 

Bunca yıl aradan sonra "Blues Deluxe"un ikinci bölümüyle buluşmak harika bir şey. Şu ara dinlemekten yazıya devam etmeye fırsat bulamıyorum. Bir ara fırsat bulursam albüm hakkında bir kritik yazarım diyorum ve burada bitiriyorum. Ama size bir şey söyleyeyim, benden yazı falan beklemek yerine albümü oturun baştan sona dinleyin, olay zaten Blues Ansiklopedisi gibi.. yani her şey orada.

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...