25 Ekim 2023 Çarşamba

Martin Barre: "Jethro Tull bir daha asla aynı saygıyı göremeyecek!"


Meral blues perişan blog'a magazin müdürü olmakla kalmadı bir de Cemiyetten haberler çıkardı başımıza. Kısacası Rock Sosyetesi çok karışacağa benzer. Biraz sonra açıklamalardan Ian Anderson küplere binecek ve blog telefonlarını kilitleyip, tekzip yayınlatacak. Pişmiş aşa su kattık yani. Ah magazin müdirem Meral yandık ki ne yandık. 

Aptulika



 Jethro Tull'da Çarşı Karıştı!



Bizim cemiyetten haberlerde işte böyle. Martin Barre'ı bilirsiniz, hani şu Jethro Tull grubunun gitaristi... eh hani eski gitaristi dememiz daha doğru olacak. Neyse biz gene konumuza dönelim. 

Martin Barre Jethro Tull’ı dağıttığı için Ian Anderson’a çok kızmış ve bir dergiye röportaj vermiş. 

Anlatışındaki zarifliğe hayran olduğum söyleşide Barre özetle, Jethro Tull ile çalmanın hayali olduğunu, her ne kadar son dönemlerde biraz “uyuşuk” olsa da grubu çok sevdiğini anlatmış. Her ne kadar her turne boyunca her konserde aynı parçaları çalmaktan biraz sıkılmış olsa da Ian Anderson’un, bir sohbetin ortasında aniden

 “Jethro Tull’ı bitiriyorum” 

demesine çok üzüldüğünü ve bu kararın Anderson’ın verdiği “en kötü karar” olduğunu söylüyor. 

“Bizim gibi gruplar eski kadroları ya da ona en yakın kadrolarla konser vermeye devam ediyor ve dinleyicilerini mutlu ediyorlar, ama Jethro Tull bu dağılmadan sonra bir daha asla aynı saygıyı göremeyecek” diyor Martin Barre ve Jethro Tull ile tekrar bir araya gelmenin kapılarını tamamen kapatmasa da “bu çok sürpriz bir karar” olur diyor. 

Jethro Tull 2012 yılında dağılmış ve Martin Barre “Martin Barre Band” ismiyle kendi grubu ile Ian Anderson ise kendi ismiyle turnelere ve Jethro Tull parçaları çalmaya devam ediyorlar. 

Blues Perişan Magazin ekibi olarak Ian Anderson’ın vereceği cevabı dört gözle bekliyoruz (!)


https://ultimateclassicrock.com/martin-barre-jethro-tull-split/




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok büyük bir kayıp jethro tull un dağılması

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...