19 Haziran 2024 Çarşamba

Gutierrez Biraderlerden Spagetti Western tadında albüm.



2015'ten beri müzik yapan  Hermanos Gutierrez, iki kişiden kurulu bir grup ve bu ay çıkan "Sonido Cosmico" grubun yeni albümü.  Ancak ben bu ikiliyi bu albümleriyle tanıdım. Alejandro ve Estevan Gutiérrez kardeşlerden kurulu ikili, herkesin hafızalarına bir şekilde yer etmiş ama kimsenin el atmadığı bir müzikal tarza el atmışlar. Yaklaşımları biraz Tarantino'nun sinemada yaptığını andırıyor. 

İkili 1960 ve 70'lerin "Spagetti Western"lerinin havalarını andırıyor. Yani onların müziklerinde Ennio Morricone'nin kovboy film müziklerinin izleri var ama onun orkestralı hali değil de akustik hali gibi. Eh buna biraz da 1950'lerin Latin Amerika yapısı da eklenince Hermanos Gutierrez'in müziği ortaya çıkıyor. 10 enstrümantal parçanın yer aldığı albümde ikili gitar tınılarıyla o kovboy filmlerinin atmosferine giriveriyoruz. 


Hermanos Gutierrez ikilisi yani Estevan ve Alejandro Gutiérrez kardeşler köken olarak İsviçreli-Ekvadorlu. Her ikisi de çocukluktan itibaren gitar çalıyorlar. Estavan ise aynı zamanda iyi bir perküsyoncu, zaten bunu albümde de çok net olarak görüyoruz. Gitar yankılı tınısı ile melodilerin iç içe geçmesi sizi ilk anda cezbediyor.    

Hermanos Guiterrez'in "Sonic Cosmico" albümünü dinlerken geçmiş zamanların hatıralarını hissederken, şaşırtıcı bir şekilde her parçayı tanıyormuş gibi olacaksınız. 

Aptulika








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...