20 Kasım 2023 Pazartesi

Robin Trower'ın gitarı Sari Schorr'un sesiyle buluşunca.



Vakti zamanının unutulmaz grubu Procol Harum'un gitaristi Robin Trower, bugün 78 yaşında ama hala solo kariyerini başarıyla sürdürüyor. Hele ki son yıllarda yaptığı albümler yeni fikirler, bakış açıları vermekle kalmıyor her daim çıtayı biraz daha yükseklere taşıyor ve heyecan veriyor. 

İngiliz rock efsanesi Robin Trower 2023 yılına da yeni bir albümle merhaba dedi. Ama bu sadece yeni bir albüm değil, harika bir ikili projenin de başlangıçıydı. Usta gitarist, Amerikalı blues vokalisti Sari Schorr ile ele ele vererek ortak bir çalışmaya imza attı. 



Kendi adıma söylemem gerekirse, bu tip ortaklıklar beni ziyadesiyle huzursuz eder. Öyle ya tanıdığın ve sevdiğin eski bir gitarist genç bir vokalistle ortak bir çalışma yaparsa, sonuç pişmiş aşa su katmak deyimine uygun gelebilirdi. Oysa bu ikili ortaklığın sonucu olan "Joyful Sky" albümü ilk dinleyişten itibaren beni kendisine çekiverdi. 

Bu ikilinin bir araya gelmesi biraz da tesadüfen olmuş. Her iki müzisyenin de menajeri olan Alan Robinson, Trower'dan çalıştığı Sari Schorr'un albümü için bir parça istemiş. Sadece menajer olmayan ve aynı zamanda kayıtlardan da sorumlu olan Robinson'un bu isteğini ciddiye alan gitarist, 2022 yılı albümünün kapanışında yer alan "I will We Always Be Your Shelter"i yeniden düzenler ve Sari Schorr'un okumasını ister. Stüdyoya girilir ve kaydedilir... çıkan sonuç öyle etkileyicidir ki, Trower bu projeyi ortak bir çalışmaya döndürmeye karar verir. İşte böylece 10 parçadan oluşan "Joyful Sky" albümü Robin Trower'ın gitarı ve Sari Schorr'un sesi ile bir araya gelerek harika bir buluşmaya vesile olmuş. 

Aptulika

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...