1 Temmuz 2019 Pazartesi

Quicksilver grubunun gitarist ve şarkıcısı Gary Duncan öldü


Grateful Dead ve Jefferson Airplane  ile birlikte San Francisco Saykodelik tarzının üç devlerinden biri olan  Quicksilver Messenger Service grubunun gitarist ve şarkıcısı Gary Duncan 72 yaşında hayata veda etti. 

1968'li yılların San Francisco'sunun rock ikonlarından  Quicksilver Messenger Service grubunun gitarist ve şarkıcısı Gary Duncan'ın 29 Haziran'da (2019) 72 yaşında hayata veda etti. Geçtiğimiz Cuma günü rahatsızlanarak, komaya giren müzisyen, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.  

Duncan, 1965'te Brogues isimli grup ile profesyonel müzik kariyerine adım attı. Bu grupla aralarında muhteşem bir garaj rock klasiği olan "I ain't no miracle worker" parçasının da olduğu üç tekli (single ) plak yaptılar. 



The Brogues - I ain't no miracle worker
 


1966'da Gary Duncan, Quicksilver Messenger Service grubunun kuruluşunda yer alacaktı.  Grateful Dead ve Jefferson Airplane'in ile birlikte San Francisco Saykodelik tarzının üç devlerinden biri olan  Quicksilver grubu 1970 yılında yaptığı “Fresh Air” hem liste hem de yüksek bir satış başarısı getirecekti.  



Quicksilver Messenger Service - Fresh Air - 12/28/1975 



Quicksilver Messenger Service - Mona - 8/15/1969 - Sonoma State College


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...