14 Temmuz 2019 Pazar

Bu Çarşamba %100 ROCK'N ROLL !


Tibet Ağırtan'ı bilirsiniz ve çok iyi tanırsınız. 

İlginçtir... tanımayanlardansınız demek ki.

Bir de bununla da kalmayarak, 

"Bu ismi ilk defa duyuyorum, O da kim ola ki?" 

diyorsunuz ha... o zaman bunu gençliğinize vereyim. 

Tibet Ağırtan'ı bugün yaşı kırkbeşi aşmış olanlar gayet iyi bilir. İpucu vermek için Mavi Sakal dediğimizde her kes hep bir ağızdan "Çektir Git" isimli şarkıyı elinde olmaksızın okumaya başlar ve gayet iyi hatırlar. 

Ama gene de onu bilmeyenler için bir açıklama yapmak gerekirse:
Yüzde yüz Rock'n Roll
diyebilirim. 

Ama öyle şatafatlı gitar abanmalı falan değil pürü pak, saf Rock'n Roll. 
Ve bu Rock'n Roll'un özünde blues'un ta kendisi var. Ama gene en pürü pak ve organik halde. 
Belki de bu yüzden Tibet'in yeni grubunun Organix olması tam isabet olmuş, diyebilirim.  

Bundan otuz küsur yıl önce ilk kez Mavi Sakal ismini duyduğumda Tarsus Amerikan Koleji grubu denilmişti. Sonra İstanbul'a geldiler ve harika kasetleri ile harika konserleri birbirini izledi. O gün bugündür de Tibet ile dostluğumuz ayrıcalıklı sürer. Onunla plaktan blues dinlemenin keyfi başkadır. Sade, abartısız ve esprili bir adamdır ve sahneye çıktığında bu üç vasıf rock'n roll'da bütünleşir. 


Tibet Ağırtan yeni grubu Organix ile birlikte bu çarşamba ( 17 Tammuz 2019 ) gecesi Kadıköy Ağaç Ev'de konsere çıkacak. Konser haberini yaparken hep esas çocuk Tibet gibi yazdım ama Organix bir rock'n Roll grubu ve Tibet de elemanı. Bu bandoda vokal yapıp, gitar çalıyor. Bas gitarda İlker Göçmen, Davulda Nedim Tanyolaç ve klavyede Güven İlter, Organix grubunun kadrosunu oluşturuyor. 

Sözün özü Organix, 17 Temmuz'da saatler 23.59'u gösterdiğinde Ağaç Ev- Kadıköy'de sahneye çıkacak ve ondan sonrası kesinlikle %100 ROCK'N ROLL !

Aptulika - İstanbul'dan bildiyor.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...