20 Temmuz 2019 Cumartesi

Büyük Birader Dorock XL Kadıköy sahnesinde...


Son yılların önemi rock gruplarından Büyük Birader, bu salı günü İstanbul'a konser için geliyor. Ankara'da ikamet eden grup, 23 Temmuz 2019, Salı Dorock XL Kadıköy'de konser verecek.

Büyük Birader şarkılarında sistem eleştirisi, içsel hesaplaşmalar, yalnızlık ve sulandırılmamış aşktan bahseden ilk albümü “Yol”u Şubat 2016 tarihinde On Air etiketiyle dijital platformlar ve müzik marketlerde yayınlandı.

Büyük Birader, vokal-gitar Bora Biçer tarafından davul ve perküsyonda Gerçek Dorman, bas ve çelloda Ulaş Tercan’ın katılımıyla 2007 yılında Ankara’da kuruldu. Adını George Orwell’in kült romanı 1984’teki herkesi izleyen, totaliter baskıcı sistemi temsil eden karakter Büyük Birader’den almıştır.

Büyük Birader temelde klasik trio bas, davul, elektro gitar üçlüsünden oluşsa da Bora Biçer’in akustik düzenlediği şarkılara Ulaş Tercan’ın çellosu ve Gerçek Dorman’ın perküsyon setiyle eşlik etmesi, grup içinde yeni akustik bir tarzın oluşmasını da sağlamıştır. Hem elektrik hem akustik setle farklı bir enerji yakalayan grubun tarzı genel olarak rock tınlasada, içinde yer yer funk, blues ve country türlerinden de esintiler hissedilmektedir. Sahnede doğaçlamayı da seven grubun enstrümantal çalışmaları da bulunmaktadır.

Albümden çıkan ilk video klip çalışması “İki Teker Bir Ruh” da aynı tarihte dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Sonrasında da Grup “Yol” İstanbul Sokakları”  “Kelebek” “Derin Kuyular” isimli şarklılarına video klip çekti. “Kötü Çocuk” isimli yeni single’ ı ve video klibi” Haziran ayı içerisinde tüm dijital mecralarda çıkmıştı. 




Büyük Birader

 23 Temmuz 2019 Salı  22:30

 Dorock XL Kadıköy


 Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Neşet Ömer Sokak, Kadıköy İstanbul





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...