Bu konserin şöyle bir özelliği vardı benim için, Beth Hart konserini saymaz isek ki o konsere ne O, ne de ben zaten konsantre olamamış ve pek de keyif alamamıştık, ilk kez bir rock konserine 16 yaşındaki kızımla gitme şansı yakalamam önemliydi. Glenn Hughes ile başlayacaktık ama listeye bakarken 3 gün öncesinde - aslında bugüne dek benimde radarıma girmemiş olan , benim için de yeni olan – TesseracT’ın konserini gördüm, bunla ısınma turu yapmaya karar verdim. Hakklarında bilgi edinildiğinde her ne kadar 2003 gibi, 16 yıl öncesinde kurulduğu, eski bir grup olduğu ve de bolca vokal değiştirdiği görünse de asıl çıkışını 2011 yılında yaptıklarını görünce nispeten yeni ya da yeni akım heavy metal gruplarından biri olduğunu anlamış oldum. Dinlediğimde parçaları kulağıma temiz, net ve melodik geldi, Face Book’da üyesi olduğum ProgTurk grubunda da hakkında pozitif eleştiri ve heyecan verici yorumları da okuyunca konsere kızımla gitme kararım netleşti.
Kısacası hem kızımla gidecektim, hem Ona bir rock konseri gidişi, yolu yordamı, önü, içi ve arkasında neler oluyor ve olabileceğini gösterebilecek hem de birlikte yeni bir grubu da keşfedecektik.
Nihayetinde de öyle oldu, kapı açılışı bir saat öncesi vardık (Ders 1: Konsere son dakikada gelinmez, konser önü havayı koklamak önemlidir, motivasyonu arttırır ) . Zorlu PSM’nin amfisinde klasik Fransız sinemasından bir örneğin izlendiği açık hava sinemasını izleyerek bekledik saati ( Ders 2 : Her konser alanının kendine has fiziksel özellikleri vardır, bunu bilip buna göre hareket edilmeli.) Zorlu Stüdyo şahane butik bir konser salonu , burası için erkenden kuyruğa girerek kendini heba etmeye gerek yok , konserden 10 dk önce gitsen uyar . Nihayetinde rahatça içeri girdik ve kenardaki alt balkon merdivenlerine konumladık .
Grup saatinde başladı ve aşağıdaki setlisti seri halde çaldılar ve 22:45 civarı konseri bitiriyormuş gibi yaptı . (Ders 3: Bak şimdi geri gelecekler yani “ Bis “ yapacaklar dedim ve beklemeye başladık ama gelmediler , oysa ki iyi ve enerjik bir seyirci vardı. Her ne kadar yapmayacakları kararını paylaşmış olsalarda ( ben kaçırmışım bunu dil sorunundan olsa gerek ) bir rock konserinin “Bis” yapılmadan bitmesi benim anlayışıma tersti ve bu terslikle bitti konser . Üçüncü derste golü yedik böylelikle . Bu nedenledir ki Tesseract kara listeye de bir nevi yazılmış oldu . Bir daha gelirlerse sanırım gitmem )
Vokalist Daniel grubun sahnedeki her şeyi , tüm iletişimi ve enerjiyi o yayıyor , grubun diğer elemanları sadece işlerini yapıyor ciddiyetindeler ve de bu düzende çaldılar ( İngiliz grupları olmaları bu konuda daima iyi olmalarını sağlıyor , düzenli ve disiplinli ve etkileyici müzik yapıyorlar , enstruman performanslarını da başarılı buluyorum . Bu nedenledir ki ben İngiliz bir grubu her daim Kuzeyli grupların müziklerine yeğ tutarım , belirtmeden geçmeyeyim .
Bilinen sevilen parçalarını listede ( setlist aşağıda) de göreceğiniz üzere çaldılar diyebiliriz ( Yaptığım araştırmaya göre öyle tahmin ediyorum ) . Özellikle genç bir seyirci grubu enerjisi ile salonu domine ederken , Tesseract’ı , daha da önemlisi Vokalist Daniel’i de iyi motive ettiler diyebiliriz konser sırasında , Daniel ‘de kendilerine övgülerini gönderdi fazlasıyla gönderdi . Daha önce de belirttiğim gibi Zorlu PSM’nin bu Stüdyo sahnesi bu tür grupları dinlemek keşfetmek için gerçekten özel tasarlanmış bir mekan gibi . Seyirciyi de işin içine sokmada etkin ki akşama ki genç ve orta yaş karışımı seyircide gerçekten iyiydi .
Konser sonrası , enerji tam tüketilmez çünkü konser alanlarından ulaşım noktalarına genelde yürünür . Buradan da Metrobüs’e azımsanamayacak bir mesafe vardı . Kısa konser yorumları ile bunu da aştık ( Ders 4 )
Neticede Tesseract sayesinde hem kızımla güzel bir rock müzik etkinliğine ilk kez gitmiş olduk hem de iyi bir grubu dinleme ve tanıma fırsatı bulmuş olduk . Darısı bu tür beklentileri olanlara da diyelim . Perşembe akşamı bu defa büyük salonda koltuklara oturarak ( Bir başka ders ) bir rock efsanesini dinlemek nasıl oluyormuş isimli etkinliğe gidiyoruz , görüşürüz ( Bence , hele ki klasik rock grubu koltuklu sahnelerde olmaz / olmamalı !)
Tesseract Grup üyeleri : Vokal Daniel Tompkins , Bas gitar, Amos Williams ,Gitar Acle Kahney , Gitar James Monteith , Davul Jay Postones
Setlist
1. Concealing Fate, Part 1: Acceptance
2. Concealing Fate, Part 2: Deception
3. Concealing Fate, Part 3: The Impossible
4. Luminary
5. Of Mind - Nocturne
6. Survival
7. Dystopia
8. Hexes
9. Phoenix
10. Smile
11. Of Matter - Retrospect
12. King
13. Juno
Geronimo Yalnızkartal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder