20 Haziran 2019 Perşembe

Teneke Trampet’in üçüncü albümünün ilk teklisi “CİHANGİR KEDİLERİ”


Pos bıyıklı Günter Grass'ın meşhur romanıdır, Teneke Trampet. Benim daha çocukluk yıllarımda ülkemizde yayınlanan bu kitap, o yıllarda öyle çok tutulmuştu ki, o zamandan bu yana aklıma mıh gibi kazınmıştı. O yüzden bu isimde bir grubun kurulduğunu duyduğumda ister istemez sempati duymuştum. Sonra müziklerini dinleyince bu ismi koymalarının bir tesadüf eseri olmadığını ve bu grubun da romandaki Oskar gibi hep çocuk kalmayı seçtiklerini anlayacaktım. Yaşımız büyüyor, hatta asırlık oluyoruz bile ama o çocuk kalma her daim baki...hele de söz konusu rock ise. 

Teneke Trampet, ilk albümü "İzin Verme" ile karşımıza çıkmıştı. Neşeli ve hiciv taşıyan nükteli şarkılarıyla farklı bir pencere açmışlardı. Ardından ikinci albümleri olan "Olmaz"gelecekti. Dünyanın yanında insanın kendisini sorguladığı soruları da katacaklardı şarkılarına ama suratlarını asmadan. Teneke Trampet, "Şarkılar sorularını bağıra çağıra da sorabilir, fısıltıyla da. Önemli olan bunların içten meraklara dair içten sorular olmaları." diyor.    

Teneke Trampet, şimdilerde üçüncü stüdyo albümüne hazırlanıyor ve albümün ilk teklisini de ( Bu arada "Single" yerine bu karşılığı iyi düşünmüşler.)  "CİHANGİR KEDİLERİ" ni şu sıralarda çıkardılar.  

Bu ilk tekli için Murat Özfilizler’in çektiği klip de kedilerin gözünden gösteriyor Cihangir’i ve Cihangir Kedileri’nin hikayesini. Grubun çok yakında çıkacak olan üçüncü albümünün kayıt, miks ve mastering süreçlerinin tümü deneyimli prodüktör Haluk Kurosman tarafından gerçekleştirilmiş. 

Daha önce yine Murat Özfilizler’in çektiği videolardan “Gezi” ile yakın tarihi yeniden canlandıran Teneke Trampet’in köklerinde sokak müziği, ozan-şarkıcılar, kimi kaya gibi sert, kimi tüy gibi yumuşak müzikler var…

Teneke Trampet-Cihangir Kedileri 14 Haziran’dan beri SMM etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında! Klibi ise Sony Music Türkiye YouTube kanalında!


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...