5 Ocak 2019 Cumartesi

The Tractors'ün gitaristi Steve Ripley öldü


Country-rock grubu The Tractors'ın gitaristi Steve Ripley, 
3 Ocak'ta Pawnee, Okla'daki evinde öldü.
 Daha iki gün önce 69 yaşına giren sanatçı kansere yakalanmıştı. 

Steve Ripley , Bob Dylan konserinde


The Tractors grubundan sonra stüdyo müzisyenliği de yapan Steve Ripley, uzunca bir süredir de radyo programları yapıyordu 
Tulsa World gazetesi gitaristin ölüm haberini  Ripley'in radyo programlarının sonunda kullandığı  mesajını içeriyordu: “Unutma, aile önemli olan şey. Annene onu sevdiğini söyle. Bebeklerini öp. Hepimiz bu işte beraberiz. Hoşçakalın çocuklar. ”

 Idaho'da doğan Steve Ripley, rock' roll'la Elvis Presle ve Beatles plaklarıyla tanıştı.  Oklahoma State Üniversitesi'ni bitirdikten sonra faal olarak müzik yapmaya karar veren sanatçı,  Gene Sullivan'ın Oklahoma City'deki Hi Fi Stüdyosunda JJ Cale , Leon Russell ve David Gates'in kayıtlarında çalacaktı. 

70'lerin başında, Ripley kendi stüdyosu Stillwater Sound'u kurdu. 1981 yılında,  Bob Dylan 'ın konserlerinde sahneye çıktı.  Ripley,  Kaliforniya'da iken Eddie Van Halen yakın arkadaş oldu. 
Van Halen onu şu sözlerle tanımlayacaktı, 
“35 yıldan fazla bir süredir Steve Ripley benim gerçek arkadaşlarımdan. Steve yarı müzisyen, yarı mucit ve diğer pek çok harika şey, ama Steve hakkındaki en sevdiğim şey, kendisinin harika, nazik, mütevazı bir insan oluşu. Steve'i tanıdığım için gurur duyuyorum. ”

Ripley 1987'de Tulsa'ya geri döndü ve oradayken, davulcu Jamie Oldaker ile  The Tractors'ü kurdu.  







 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...