7 Ocak 2019 Pazartesi

Gür Akad ve Cevdet Canel, 10 Ocak'ta Ağaç Ev'de





Rock gitarının ülkemizdeki abidevi isimlerinden Gür Akad konserlerine devam ediyor. Kadıköy'ün simgeselleşen mekanı Ağaç Ev'de 10 Ocak'ta gerçekleşecek konserde Akad 'ın yanısıra son dönemin usta gitaristlerinden biri olan Cevdet Canel de sahneye çıkacak. Saat 21.00'de Cevdet Caner konseri başlayacak ve daha sonra 00.00'de ise Gür Akad sahneye çıkacak. 


Orta okul ve lise yıllarında okul orkestrasında gitar çalarak müzik yaşantısına başlayan Cevdet Caner, Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi MÜZİK Eğitimi Bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarında Avrupa korosunda korist olarak Avrupa'nın birçok ülkesinde konserler verdiler. Aynı dönem DEŞARJ adlı grubu kurarak, grubun Bas gitaristliğini ve Solistliğini yaptı.
ERSEN DADAŞLAR da Bas Gitar çaldı, DADAŞLAR la birçok konser ve turne yaptı. Daha sonra çalışmalarını tek gitar çalıp söyleyerek devam ettirdi, birçok sanatçıya da eşlik etti.
1993 yılından başlayarak Haydi Gülümse, Müzik Dünyasından, Hayatım Müzik (müzik belgeseli) gibi TV programlarında 6 sene boyunca canlı yayın sunuculuğu ve yapımcılık yaptı. Aynı zamanda Radyo D de radyo programları (canlı gitar sohbetleri) daha sonra da Alem FM de Müzik Direktörlüğü yaparak Akşam Gazetesinde Müzik köşeleri yazdı. Halen müzisyen kimliğini koruyarak, Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal da CANEL TRAVEL adlı kendi şirketinde turizm ve müzik organizasyonları yapmaktadır. Aynı zamanda  ALEM Fm de  CEVDET CANEL CANLI programını sürdürmektedir....



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...