29 Aralık 2022 Perşembe

Renaissance plağı ile bayram çocuğu haline dönmek...



 Bu sabah kendime bir yılbaşı hediyesi almaya karar verdim. Haklısınız, insan kendine değil, eşine dostuna arkadaşlarına hediye alır. Ancak kendinizden başka kişiye aldığınız armağan o kişiyi mutlu etmeye bilir, yani zor iştir. Oysa ben kendimi tanıyorum ve beni mutlu edecek şeyin plak olduğunu biliyorum. Karşıma da Renaissance plağı çıkınca, yapacak bir şey yoktu hani. 

Bu arada sabahtan beri bayram arifesinde alınmış bayramlık ayakkabılarını yaştığının altına koyup öyle uyuyan çocuk gibiyim.



1970'li yılların güzide progresif rock grubu Renaissance'ın double (ikili) konser plağı "Live at Carnegie Hall"ı sabah sabah karşımda görmemle gün değişecekti. Albümün A ve B yüzünü neredeyse plakçıda dinledim desem yalan olmaz. Grubun 1975 Haziran'ında New York'ta bulunan Carnegie Hall salonunda verdiği konserin kayıtlarından oluşan bu albümün toplam süresi 103 dakika olduğu düşünülürse plakçıda albümü hiç yoksa bir saat boyunca dinlemişim. Bu arada plağı aldığın yerin hem plakçı hem de kafe olmasının yanısıra Kuzguncuk'ta devamlı uğrak yerim Off The Record olmasının da payı var hani. Açıkcası her gün oraya uğrayıp, aziz dostum Yaşar ile hem laflar hem de plak dinleriz. 



İngiliz progresif harikası bu grubunun bu konser albümünü Off The Record'un güzel ses sisteminde dinlerken kendimi o 70'li yıllardaki o konserin içinde hissedecektim.  Eve gelince bir kez daha dinlemeye koyuldum. Şu anda saat gece 22:53'ü gösterirken ben hala dinlemeye devam ediyorum. 


İlk plakta A yüzünde "Prologue", "Ocean Gypsy", "Can You Understand?"  yer alırken; B yüzünde de "Carpet of the Sun", "Running Hard" , "Mother Russia"  parçaları bulunuyor. Diğer plakta ise C yüzünde 28:50 dakikalık süresiyle "Song of Scheherazade" ve D yüzünde de 23:50 dakikalık süresiyle gene tek


parça olarak "Ashes Are Burning" yorumu yer alıyor. 

Yazıyı burada noktalamam gerekiyor, çünkü albümü dinlemeye ve gözlerimi kapayıp 1975 yılının Carnegie Hall'üne gideceğim. 

Aptulika













Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...