16 Aralık 2022 Cuma

Savoy Brown'ın kurucu gitaristi Kim Simmonds Öldü



 Savoy Brown grubunun kurucu gitaristi Kim Simmonds 75 yaşında hayata veda etti. 

Bir yıldır kanserle mücadele eden müzisyen, erken saptanamadığı için iyileşme imkanı olmayan kolon kanserinin nadir görülen bir türüne yakalanmıştı. 


Tedavileri başladığı sırada Simmonds şu açıklamayı yapmıştı:

"Kemoterapi nedeniyle konserlerde çalmam imkansızlaştı. Tedavinin yan etkileri sonucu periferik nöropati denilen bir durum yaşıyorum...yani parmaklarım ve ellerimdeki  sinirler ölmüş durumda, bu da gitar çalmamı engelliyor."  

Salı günü (13 Aralık 2022) ölen Kim Simmonds, 1947 yılında Galler'de dünyaya gelmişti. Simmonds, 1965 yılında, 18 yaşındayken, şarkıcı Brice Portius, klavyeci Trevor Jeavons, basçı Ray Chappell, davulcu Leo Manning ve  armonikacı John O'Leary'nin de yer aldığı kadroyla Savoy Brown Blues Band'ı kurdu. Çok geçmeden grup, Londra'da Cream ve John Lee Hooker gibi performansların yanı sıra İngiltere'de modern blues hareketinin başlamasına yardımcı olan konserler verirken bulundu .

1960'ların sonundan bugüne kadar (2020'de "Ain't Done Yet" ve bir de konser albümü yapmışlardı) aralıksız müzik yapan Savoy Brown'ın kuruluşundan bu yana değişmeyen tek sabit elemanı Kim Simmonds'du. 

 





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...