14 Aralık 2022 Çarşamba

Progresif Tost !


Eskiden çoğu grubu plaklardan dinlerken, yazı ve görsel olarak bilgi kaynağımız o plakların kapağı olurdu. Oradaki bit kadar yazıları bile okumaya çalışırdık. 1970'lerin hatta 1980'lerin başında bile video vesaire hak getire, zamanın dergilerinde en popülerlerin haberleri ve posterleri olurdu. Yani bir çok grup hakkında bilgimiz plak kapağında gördüğümüz kadardı.

 Atomic Rootster grubunu dinlemem de plaktan bile olmamıştı. Seksenlere doğru bir karma kaset sayesinde dinlemiştim. Sonradan gruba tutuldum ve takip ettim. Oradaki vokal acayip bir sesti. Kimdir?.. derken daha sonralarda isminin Chris Farlowe olduğunu öğrenecektim.

 Aradan bir hayli zaman geçti, hem de ne zaman hani... değil video, CD... neredeyse mp 3 devrinde bu adam ile görüntülü tanışacaktım. 2000'lerin ortalarına kadar beklemişim Chris Farlowe'u görmek için, anlayın yani. 

Bir arkadaşımın CD'ye kaydettiği videoda Atomic Rooster'ın 1972'de bir TV çekiminde canlı olarak seslendirdiği "Black Snake" şarkısını dinleyip, seyredecektim. Görüntüde Chris Farlowe karşıma çıkıveriyor. Önce kolonun üzerinde tabak içine koyduğu tostundan bir parça ısırıyor ve ardından tavşan dişleriyle biraz mahçupça sırıtarak parçaya başlıyor. Söz konusu tost parçanın orta bölümüne doğru bir ısırıp daha alınmak suretiyle Chris Aga'nın tavşan dişlerinin arasından ikinci yolculuğuna devam ediyordu.

Tost çift kaşarlı mıydı? Artık orasını bilemem ama hayranlık duyduğum bir müzisyenle ilk fiziki tanışmam böyle olacaktı. 

Bu usta vokalist bugün 82 yaşında ve hala müziğe devam ediyor. Onun Atomic Rooster  dışında bir başka efsane grubu daha var. Rock ile cazı buluşturan progresif grup Colosseum ile yaptığı çalışmalar da dinlenilesidir. 

APTULİKA

 


 






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...