24 Mart 2022 Perşembe

Kirk Hammett'in solo albümü



Bir çok insana garip gelebilir ama ünlü ve tanınmış grupların elemanlarından biri solo albüm yaparsa seviniyorum. Açıkcası eskiden bu tip solo çalışmaları pek sevmez hatta sinir bozucu bile bulurdum. Oysa şimdilerde bu gelişmeler benim için heyecan kaynağı oluyor. Bu arada bu konuda tek bir grubu ayrı tutacağım ki o da Jethro Tull olsa gerek... Bu hakkını fazlasıyla kullanan Ian Anderson solo albüm yapınca artık sürpriz olmuyor, sadece "şaşı bak şaşır" gibisinden bir aptallaşma yaşıyoruz ve  hangisi Jethro Tull hangisi Ian Anderson diye sorular yumağına bulaşıyoruz (ki artık o da olmuyor.)

.

Elemanlarının yaş ortalaması fena halde yarım asrı devirmiş (hatta bir çoğu için 70'leri aşmış bile denilebilir) ve efsaneleşmiş grupların elemanları solo albüm yapınca sürpriz olabiliyor. Kendi adıma yeni bir keşifle karşılaşmış gibi oluyorum.

.

 

Şu sıralar Metallica yeni bir albüm haberiyle karşıma çıksa değil heyecan duymak, ilgilenmem bile. En son çıkan albüm 2016'daydı ve ondan hiç bir iz taşımıyorum bile. Bu arada belki bana güleceksiniz ama grup üçüncü bir Garage Days ile bir cover albümü yapsa sevinçten zıplayıp, tavana bile çarparım. 

Metallica'nın gitaristi Kirk Hammett'in solo bir albüm ( bu bir kısa albüm yani EP) yapacağı haberi benim gözlerimi uzun bir aradan sonra gene grubun üzerine çevirdi. Bu Kirk Hammett'in gruptan ayrı çıkaracağı ilk albüm olacak. "Portals" ismini taşıyan ve 4 parçadan oluşan bu mini albüm 23 Nisan 2022 tarihinde çıkacakmış. 

APTULİKA

  

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...