14 Mart 2022 Pazartesi

Atlanta Rhythm Section'ın gitaristi Barry Bailey Öldü



 Southern (Güney) Rock'ın unutulmaz grubu Atlanta Rhythm Section'ın gitaristi Barry Bailey, 73 yaşında hayata veda etti. Yıllardır multipl skleroz yani MS hastalığı ile mücadele eden gitarist, 12 Mart, cumartesi gecesi uykusunda öldü. 

1970 yılında Rodney Justo (vokal), Barry Bailey (gitar), Paul Goddard (bass), Dean Daughtry (keyboards), Robert Nix (davul) ve James B. Cobb, Jr. (gitar) tarafından kurulan grup, Studio One için yapılan plak kayıtlarında çalmak için kurulmuştu. Aralarında Roy Orbison'un da olduğu albüm kayıtlarında çalan grup Decca plak şirketinin dikkatini  çekecek ve kendi besteelerinden oluşan ilk albümleri 1972 yılında çıkacaktı. Ardından "Back Up Against Tha Wall" albümünü yapan grup, 1976'da yayımlanan " A Rock and Roll Alternative" ile yüksek bir satış yapacak ve listelere girecekti. 1978 yılında çıkan "Champagne Jam" ile başarıyı daha da yükselten grup, yüksek albüm satışıyla platin plak alacaktı. “So in to You,” "I'm Not Gonna Let It Bother Me Tonight," "Imaginary Lover," "Do It or Die" ve “Spooky.” gibi parçalarıyla listelere giren grup, Who, the Rolling Stones, Bob Seger, Foreigner, Heart, Cheap Trick ve Aerosmith gibi gruplarla birlikte konserlere çıkacaktı. 

Atlanta Rhythm Section'ın bugüne kadar yaptığı 18 albümde eksiksiz yer alan gitarist Barry Bailey, temiz soundu ve ölçülü (ama kalbe işleyen) sololarıyla unutulmayacaktır.


APTULİKA  




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...