14 Aralık 2020 Pazartesi

Objektif'ten Açmıyor Yeşil VOL.1 (LIVE)



Objektif, 2019 yılının Mart ayında "Laneth Bir Gece - 3" kapsamında IF Performance Hall'de verdiği konserden parçaları "Açmıyor Yeşil Vol.1 (Live)" adıyla konser albümü olarak yayınladı. 11 Aralık 2020 tarihinde, Avrupa Müzik etiketiyle çıkan albüm tüm dijital platformlarda bulunabiliyor.

Vokalde Vecdi Yücalan, bas gitarda Murat Tükenmez, gitarlarda Umut Mutku ve Çağlar Abanoz, davulda Melih Yüzer'den kurulu Objektif, 2019 'ün Mart ayında verilen konserden sonra  Ayhan Tecer (Artı Production) yönetmenliği ve  Mengütay Beyribey kurgusuyla "Açmıyor Yeşil / 2019 Live" adıyla video olarak yayınlamıştı... şimdilerde de bu konserin ilk bölümü konser albümü olarak yayınlandı. 

Hayal Et, Yuh (Ağıt), Yakanlara ve Fahişe isimli parçalardan oluşan "Açmıyor Yeşil Vo.1 (Live)" bir EP ( mini albüm) olarak tanıtılmış ama otuz dakikayı aşan süresiyle bence ikili (double) bir plağın ilki olabilir gibi geldi bana. Gönül isterdi ki "Vol 2"de çıktıktan sonra ikili bir albüm olarak plak formatında da çıksa ne güzel olur, derim. İçinde konserden fotoğrafların olduğu  bir plak yakışırdı ama olur mu olmaz mı bilemem. Öyle bir tüyo falan almış, yol yapıyor da değilim. Ben şimdiden bu albümü dinlerken bir plakmış gibi dinliyorum. 

Aptulika

Not: Madem bu konser albümü "Vol.1" benim bu yazıdan sonra devamı da gelecek gibi. Kafamda Vol 3'e kadar yazı var, çıktığında sizlerle paylaşırım. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...