14 Aralık 2020 Pazartesi

Erkut Taçkın hep Rock'n Roll Sahnesinde: Daha Dün Gibi!



Ülkemizde rock'n roll'un ilk temsilcilerinden olan Erkut Taçkın'ı bugün (14 Aralık 2020)  yitirdik. 78 yaşında hayata veda eden büyük usta uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu.  

  Erkut Taçkın, denizci bir yüzbaşının oğlu olarak İstanbul’da doğdu. Babasının adı Namık Taçkın’dır. Bir abisi vardır. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Heybeliada'daki Heybeliada Deniz Lisesi'ne girdi. 1955 yılında Deniz Harp Okulu ve Lisesi 'Genç Denizciler' orkestrasına katılarak müzik hayatına başladı. Genç Denizciler (Somer Soyata Orkestrası olarak da bilinir.)

Erkut Taçkın, ayrıca Silahlı Kuvvetler yüzme şampiyonlarındandı. Deniz Harp Okulu ve Lisesi Orkestrası ve Lokal Grubu gerçek anlamda vokal yapan ve Rock'n Roll çalan ilk müzik topluluğu olarak tarihe geçti. Orkestrada Güngör Yücel, Ersin Yüce, Erkan Gürsal, Durul Gence ve solist olarak da Erkut Taçkın vardı.

1969 sonrasında ise Erkut Taçkın, kısa süreli gazino ve kulüp çalışmalarında bulundu. 

 1975 yılında kendi adını taşıyan LP yayınlamıştı. Bu albümde yer alan "Beyaz Ev" şarkısı günümüze dek popülerliğini sürdürmüştür. 


Onun ardından 45 yıl önce Long Play'inde dinlediğim ve hala unutamadığım parçasını paylaşayım. Öyle bir parça ki HALA DÜN GİBİ . 







 


 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...