4 Kasım 2019 Pazartesi

Burak Sayın, Dorock XL sahnesinde



Beyoğlu Caravan Rock Bar günlerinde Kronik grubunda vokali ile hatıralarımıza işlenen Burak Sayın. 
Onu zaman içinde thrash tarzı ile tanımış olsak da rock vokalinin daha geniş açılımlarında da kendini gösterebilen isimlerinden biri. O dönem bir çok grupta vokal yapan Burak'ın klasik tarzdaki hard'n heavy rock ve rock'n roll performansları da benim için hala unutulmazlar arasındadır. 


Aradan bir uzun zaman geçti ve bir ara tesadüf eseri onu Karışık Kaset grubuyla dinlediğimde de çok zevk almıştım.

Müzik yaşantısına 1991 yılında Rıfat Dağlı isimli arkadaşıyla başlayan Burak Sayın,  İlk kez sahneye   bir lise partisinde çalarak başladı.  Grubunun adı Only The Lonely, yaptıkları tarz ise klasik Rock’n Roll’du. Daha sonra çeşitli tanışmalar, karşılaşmalar, tesadüfler onu Kronik grubunun solisti olmaya kadar götürdü. İsterseniz devamını da Burak'tan dinleyelim:
"1993 senesinde Kronik ile söylemeye başladım. Ara sıra ayrılıklar olduysa da 2010 yılına kadar böyle devam etti. 2011 yılında Blues Mlues ve son iki senedir de Blues Mlues + Karşık Kaset grupları ile sahne alıyorum. Klasik Rock ve Türkçe Rock tarzı çalışmalar yapıyoruz. Solo projeme de bu dönemde başladım."

Burak şimdilerde solo olarak çalışmalarına devam ediyor ve bu salı gecesi DorockXLKadıköy'de yapacağı konserle bizlerle birlikte olacak. Burak, konserini haber verirken şöyle bir not da düşmüş,
"Bu zamanda Müzik yapmak başlı başına delilik."
Eh yalan da değil hani ama yapacak bir şey yok, her birimiz yaptığımız işleri en iyi şekilde yapmak için durmadan üretecek ve devam edeceğiz. 

Hem zaten artık çok iyi biliniyor ki, Rock en iyi konserde dinlenir.
Yarın Burak Sayın'ın konseri de bunun en iyi buluşması olacak.

Burak Sayın, 5 Kasım Salı saat 22:30’da Dorock XL sahnesinde! 

Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...