10 Şubat 2019 Pazar

Geoff Tate'in Operation Mindcrime ve Uriah Heep konserlerinin ardından


Geçtiğimiz hafta Dadal Günçe üç bölümlük Dr. Skull yazısıyla bizi çok eskilere götürürken, her birimizin gençlik hatta çocukluk yıllarına da dokundu. (Tabi bu dokunuş benim gibi 40'lı yaşlarını aşmış olanlarla alakalı.) Her üç yazıyı da yayınlanmadan önce defalarca okumama rağmen yayınlandıktan sonra da dönüp dönüp arada sırada bakıyorum. Yazının üçüncü bölümü yayınlanırken Dadal beni arayarak, o döneme ait bazı fotoğrafları da bulduğunu söyleyecekti. Önümüzdeki haftalarda yeni yeni sürprizler de olabilir gibi. 

Üç hafta önce Cenk Akyol alışıldık yazılarının dışında "Hafta Sonu Blues Perişan Kütüphanesi'ne Katkı" bölümüne de yazdı. O yazının girizgahında Geronimo Yalnızkartal'ın yazılarını özlediğini belirten gönderme, uyuyan devi uyandırdı ve hemen akabinde ilk yazı uzun bir aradan sonra geldi. Bununla da kalmayarak geçen hafta da güzel bir yazısıyla bizlerle birlikte olduk. Kendi adıma söyleyeyim ki Geronimo'nun kitap yazılarına hasret kalmışım doğrusu. 

 Chuck Berry'nin ölümünden sonra güzel bir yazıyla Blues Perişan'da bizlerle birlikte olmuştu, Yiğit Elvis İlgü. O yazıdan bu yana iki yıl geçti ve yepyeni bir yazı ile geri dönüyor. Yiğit, Almanya'da yaşayan bir arkadaşımız ve bizlere izlediği bir Buddy Guy konserini anlatacak. Yazıyı okurken o konseri izlemiş gibi oldum, siz de Yiğit Elvis İlgü'nün anlatımıyla Buddy Guy konserini bu çarşamba günü Blues Perişan blog'dan dinlemeye hazır olun derim.  

 "En sevdiğiniz Led Zeppelin şarkısı" anketinin sonuçlarını geçtiğimiz haftanın başında yayınlamıştık.  Ankete katılan bütün herkesin arasından çektiğimiz kura ile 4 kişi  Led Zeppelin elemanlarının  4 orijinal çiziminden birini kazandı. Kazanan isimleri de buradan yayınlamıştık.  Robert Plant çizimi kazanan İlke Keskin, John Bonham çizimi kazanan Necdet Turan, Jimmy Page kazanan Kemal Kor yaptığımız duyurudan sonra bluesperisan@gmail.com 'dan bana adreslerini ulaştırdılar. John Paul Jones çizimi kazanan Canan Baza ise şu ana kadar adresini göndermedi. Canan Baza da adresini gönderirse çizimleri adreslere posta yoluyla göndereceğim. 

Bundan böyle her ay yeni bir anketle devam edeceğiz. Sıradaki grubumuz da Deep Purple. Şubat ayında  "En sevdiğiniz Deep Purple parçası"nı bize yazın. Eskiden bunun için bluesperisan.blogspot.com'un paylaşımlarının altındaki yorum bölümüne yazıyordunuz. Şimdi nedendir bilinmez blogspot yorum bölümünü kaldırdı. Bu yüzden bundan sonra yorumlarınızı mail yoluyla
bluesperisan@gmail.com
adresine gönderebilirsiniz.

Ben bu yazıyı yazarken şu anda İstanbul'da iki konser oluyor. Bir yanda Geoff Tate, Queensryche'in "Operation Mindcrime" albümünü tekrar canlandırıyor. Diğer bir yanda da yılların grubu Uriah Heep ortalığı sallıyor. Her ikisine de gitmek isterdim gidemedim. Ama Cenk Akyol, Geronimo, Byfuss şu anda Geoff Tate konserinde. Diğer bir yanda da Meral Akman, Uriah Heep konserinde. Onlardan de konser izlenimlerini bekliyorum. 

Yeni bir haftaya başlarken müzik, sanat, kitap, bilim, kültür ve dolu dolu hayat bizimle olsun.

Aptulika
10 Şubat 2019

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...