22 Temmuz 2013 Pazartesi

Jaco Pastorius'un Bas Gitarist Oğlu 32 Yıllık Fusion Devleriyle

Caz müziği ve elektro bas gitar denildi mi hemen akla gelen isim, Jaco Pastorius’tur. 
Onun için “Bas gitarın Jimi Hendrix’i" tanımlaması da  da yapılır.  
Müzik otoriteleri tarafından “gelmiş geçmiş en iyi caz basçısı” olarak gösterilen böylesi bir yeteneği 1987 yılında daha 35 yaşındayken, bir bar kavgası sounucu kaybedecektik. Bu büyük ustanın ardından iki çocuğu kalmıştı yadigar. Şimdi onlardan biri Felix Xavier Pastorius babası gibi basgitarla müzik dünyasında emin adımlarla gidiyor.

28 yaşındaki genç basçı bu ay piyasaya çıkan Yellowjackets'in  “A Rise in the Road” albümünde  gruptaki yerini almış. 32 yıllık caz fusioin’un dev grubu Yellowjackets’in emektar basçısı Jimmy Haslip 2012’nin başında gruptan ayrılmıştı. Yerini dolduracak eleman arayışına giren grup, Pastorius’un oğlunu sosyal medyadan (facebook) dan bulmuşlar. Tabi dinledikten sonra da kadroya katıp, “A Rise in the Road”ın kaydına girmişler.


Keyboard’da Russell Ferrante, davulda William Kennedy, bas gitarda Felix Pastorius ve saksofonda Bob Mintzer’den oluşan kadrosuyla YellowJackets, son stüdyo albümü “A Rise In The Road” da 10 parçayla karşımıza çıkıyor. Albümde Ferrante ve Mintzer’in zevkli tınıları ilk anda insanı sarıveriyor. “You’ll Konow) When It’s Time” isimli finale bir kala sundukları çalışmada da oğul Pastorius’un maharetine şahit oluyoruz.
* Aşağıdaki videoda albümün oluşumu ile ilgili kısa bir tanıtım yer  almaktadır. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...