24 Ocak 2022 Pazartesi

Günlük Değil, GÜNDELİK 0011

 

Claude Monet - Saksağan - 89 cm × 130 cm . Musée d'Orsay, Paris

   


İstanbul'a şu anda kar yeniden yağıyor. Çocukluktan bu yana değişmeyen aynı soru bir anda kafama teklifsiz bir şekilde geliyor:

"Yarın bu kar tutar mı?"

Kış soğuk ve pek haz ettiğimde söylenemez ama kar yağmaya başladı mı içimi bir heyacan alır. Genelde bu durum hep gece yarısı olur ve ertesi günü düşünmeye başlarım. Sabah uyanınca ortalık bembeyaz  hatta diz boyu kar olacak. Sanki ertesi sabah uyandığımda yepyeni bir dünya karşılaşacağım... her bir şey düzelecek...

Kendimi bildim bileli bu böyle olmuştur. Kar her şeyi bir anda güzelleştirecek. 

Geceyarısı ilk karlar dökülürken içimi bir heyecan kaplar ve bir şeyler paylaşmak isterim. Facebook'tan karla ilgili şarkıları paylaşırım. Şimdi aklıma karla ilgili şiirleri paylaşmak geldi. O kadar mı... Karla ilgili romana, öykü ve tuvallere dökülen resim. Bir coşkudur alıp başını gidiyor anlayacağınız.

 Şu an saat 01.00 ve İstanbul'da kar yağıyor. Yani İstanbul bembeyaz. İstanbul doğduğum kent. İlkönce Fatih'te doğmuşum, sonra Boğaziçi'ne gelmişim. Beşiktaş'ın semti Kuruçeşme, Arnavutköy'de yaşamışım. Ama çocukluğumun, gençliğimin İstanbul'u artık yok. 

İşte o İstanbul ne kadar başkalaşsa da kar yağınca çocukluğumdaki gibi bembeyaz oluyor. 

İstanbul silueti bembeyaz bir örtüye bürünüyor. Bu öyle bir şey ki sanki photoshop'la bozulmuş görüntüler bir güzel silinip, o harikulade görüntü ortaya çıkıyor. 

Aptulika

24 Ocak 2022

Saat: 01:23


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...