25 Ocak 2022 Salı

Blood, Sweat and Tears'tan Dick Halligan Öldü.


Rock müzikte 1970'lerden benim için ayrıcalığı olan iki grup vardır. Bunlardan biri Chicago diğeri ise Blood, Sweat and Tears'tır. Bu iki grubun da en belirgin özelliği , rock gruplarındaki gitar, bas, org ve davul düzenine her şekliyle nefesli enstrümanları da katmalarıdır. Onlara bir anlamda "Rock Big Band" desek yeridir hani. 

Bugün bu gruplardan biri olan Blood, Sweeat and Tears'ın elemanlarından birinin ölüm haberini vereceğim ama o elemanın grubun tromboncusu olması, kimse tanıyamaz diye işimi zorlaştırıyor. Bir de son zamanlarda aynı isimde Kore ya da Japon menşeli bir pop grubunun olması da cabası hani. Bir iki ay önce youtube'ta video ararken aklıma Blood Sweat and Tears düşünce aramaya başladım. Birden karşıma çekik gözlü genç çocuklar çıkınca bir anda yere yuvarlanmış gibi oldum. Nasıl bir şeyse aynı isimde bir pop grubu da var hani. Üzerine basa basa söyleyeyim bizimki 1970'lerin BST'ı.

Evet şimdi haberimize geçelim...



Efsane caz rock grubu 'Blood, Sweat & Tears'ın elemanlarından Dick Halligan, 18 Ocak 2022 günü  hayatını kaybetti.

78 yaşında öldüğü belirtilen Halligan'la ilgili haberi ise kızı Shana basına duyurdu. Dick Halligan'ın İtalya'nın başkenti Roma'da doğal nedenlerle öldüğü açıklandı.  

Dick Halligan sağ baştaki eleman


New York'ta doğumlu Halligan müziğe Stan Kenton, Tommy Dorsey ve Glenn Miller gibi ustalardan etkilenerek başladı. Manhattan Müzik Okulu'nda master yapan  Halligan, 1967 yılında  Blood, Sweet & Tears grubunu katıldı.
  
 'Blood, Sweat & Tears'ın ilk 4 albümünde piyano, org, trombon, flüt ve akordeon çalan Halligan, 1971 yılında gruptan ayrılacaktı. Daha sonrasında caz üzerine yoğunlaşan sanatçı  
1970'lerde 'The Owl and the Pussycat' ile 'Go Tell the Spartans' gibi filmlerin müziklerini yaptı.

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...