24 Kasım 2020 Salı

Anthony Gomes'dan Containment Blues

 


Korona, Kovid ve Karantina derken pandemi devam ediyor. Her insanı vurdu ama sanatçı ve müzisyenleri daha bir vurdu bu dönem  ama müzik insanları gene de yeni yöntemler bularak ürettiklerini yansıtıyorlar. İşte onlardan biri de Anthony Gomes. Kanadalı blues rocker, dünyanın dört bir yanından müzisyenlerle bir araya gelerek, "Containment Blues" albümünü yapmış. Aslında Gomes, pandemi döneminde Toronta'dan ayrılmamış, bizde de canlı yayın, on line gibi yöntemlerin hayatımıza girdiği şekilde Brezilya, İsveç, Rusya, Venezuella, Kanada ve ABD'li müzisyenlerle bir araya gelerek kayda girmiş ve 15 Ekim 2020 tarihinde çıkan bu albümü yapmış. 

Kim ilgilenir bilmem ama Anthony Gomes'in albümde çalıştığı dünyanın dört bir yanındaki müzisyenlerin isimlerini ve ülkelerini aşağıdaki albüm iç kapağından öğrenebilirsiniz.



Yukardaki görselde bilmem farkettiniz mi? Albüm kapak görsellerini de Anthony Gomes kendisi illüstrasyonlarıyla oluşturmuş. Şarkı sözleri ve besteler de bir parça dışında tümüyle Gomes'e ait olmakta ki, adamın önünde bir kez daha şapka çıkararak selam sunuyorum. Ama benim için Gomes'in aklımı çelen yanı sesi. Çoğunlukla İskoç kökenli müzisyenlerde olan çatlak ses her zaman aklımı başımdan almıştır. Şimdi Anthony Gomes'i de tanıyınca bir kez daha keyiflendim. Albümün bütününde hem sesi hem de müzikalitesiyle dinlerken sizi tümüyle kavrıyor. 



Anthony Gomes'in yeni albümü pandemi döneminin izlerini taşıyor. Zaten albümüm ismi olan "Containment Blues" parçası Gomes'in kayınvalidesinin marketten tuvalet kağıdı ısmarlarken kendisine "Sosyal mesafeye dikkat et" uyarısını anlatan, espirili bir çalışma.  

2018'de çıkan "Peace, Love and Loud Guitars" ile üstün bir başarıyı yakalayan Anthony Gomes blues temelli müziği ve gitaristliği ile hard rock dinleyen kulakları da bir hayli mutlu edecek bir isim. Sanatçı bu yeni albümünde üç parçada keman, çello katılımıyla yeni bir boyut da verirken, kimi zaman da flamenko stili gitarı da müziğine katmış. 

Yazımızın sonuna da Anthony Gomes'in albümüyle ilgili  bir müzik sitesinde yapılan kritikteki yoruma yer vererek bitireyim:

"Her sanatçı pandemi döneminde albümlerini ertelerken, Gomes bunu olumluya çevirdi."

Bence bu yorum pek de haksız sayılmaz ama eksik, zira Gomes bu dönemde bize olumluluk yanında bir de ilaç gibi geldi.

Aptulika






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...