13 Kasım 2020 Cuma

17'sinde 25'inde ve tabi 70'inde de AC/DC dinlenir. Çünkü Rock'n Roll ebedi gençliktir.



 1987 yıl gibiydi ve Gırgır dergisinde Grup Perişan köşesini çizmeye başlamış ve yavaş yavaş kenarlardan rock taşmalarına başlamıştım. İşte o sıralarda benim eve bir karikatürist arkadaşım konuk olarak gelmişti. O da rock dinleyen biriydi ama duvarlarımda AC/DC posterlerini görünce şaşırarak, 
"Ben lisedeyken dinlerdim ama sen hala bu yaşta AC/DC mi dinliyorsun" 
demişti. O dönemde AC/DC grubunu "Teenage" denilen yeni yetmeler dinler demeye getiriyordu yani. O arkadaşım AC/DC'yi çok önceleri dinlemiş ama o sıralarda ilgisini punk ve post punk türlerine döndürmüştü. Ben ise o sıralar 25 yaşındaydım ve AC/DC dinliyordum. Bu sevda 25 yaşında değil sonraları da devam etti hani. 

Şimdilerde 60'lara merdiven dayadık ve bugün yeni çıkan AC/DC albümünü şöyle bir göz atayım derken, kaptırdım gitti. Açık konuşmak gerekirse 6 yıl önce çıkan albümlerinde biraz, "Yahu 60 yaşına gelmiş adam hala kısa pantolonlu ergen çocuk gibi oradan oraya zıp zıplar mı?" demişliğimde vardır hani. Belki de o bir önceki "Black Ice" albümünün bana biraz yavan gelmiş olması da bu fikrime etken olmuştur ama şimdi ben onların albümünü dinlerken 60'a iki kala evin içinde zıp zıplıyorum. Evet bugün 13 Kasım (2020) günü AC/DC'nin yeni albümü "Power Up" çıktı ve olan oldu. 

AC/DC'nin müzik sahnesine çıkışı tam 47 yıl önce olmuş. Angus o dönemde 17 yaşında falanmış ve şimdi 70 yaşına beş yıl kalmış ve bugün hala 17 yaşındaki gençlerin üzerinde grubun tişörtlerini görüyorum. Demek ki rock'n roll kuşak muşak tanımıyor ve her kuşağı birleştiriyor. 

Bu arada AC/DC deyip geçmeyin bu grubun altı yıl içinde yaşadıkları da az buz bir şey değil hani. Büyük abi Malcolm Young bir anda 'demans'a yakalandı ve kısa bir süre sonrada hayata veda etti. Bununla kalsa keşke... bir süre sonra da grubun vokalisti Brain kulaklarından bir rahatsızlık geçirecek ve sağır olma tehlikesiyle yüz yüze gelip müziği bırakmak zorunda kalacaktı. (Şimdilerde yeni albümle birlikte Brain'in sağır olma tehlikesinin tıbbi müdahale ve teknolojik bir katkıyla çözülmüş olduğunu da belirteyim. Bu yazıdan sonra AC/DC'nin yeni albümüyle ilgili BBC'de  çıkan röportaj ve yazıyı yayınlayarak bu konudaki ayrıntılara yer vereceğim.)

Görünen o ki, AC/DC yaşa başa bakmıyor yani. Hani son zamanlarda insan ömrünün uzayacağı hatta 150 yaşına kadar geleceğimiz bile söyleniyor ama bu her halde bizden sonraki nesillerde olur. Ama eğer öyle bir şey olursa AC/DC elemanları 150 değil 200 yaşında bile rock'n roll yapar ve dinletir. Hani o bilge adamın dediği gibi, gerçekten de,
"Rock'n Roll bööle bişi!"

 İşkoç kökenli Avusturalyalı Rock efsanesi AC/DC'nin pandemi döneminin bitmesinden sonra konserlere tam gaz devam edeceği müjdesini de buradan duyuralım hani. 

Aptulika

14 Kasım 2020

00:24

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...