6 Kasım 2020 Cuma

URIAH HEEP'in efsanevi klavyecisi KEN HENSLEY 75 yaşında hayata veda etti

 

Takvimler 4 Kasım 2020'yi gösterirken Uriah Heep'in efsanevi elemanı Ken Hensley'i 75 yaşında iken yitirdik. 

İspanya'da hayata veda eden Hensley, her daim anılarımızda en güzel yeri kapsayarak yaşayacak. 



Uriah Heep ilk gençlik, hatta çocukluk dönemimden beri tutkum. Plak zamanlarının sararmış fotoğraflarında hangi albümü bulursam kaçırmadığım grup. O zamanlar ülkemizde de hatırı sayılır bir dinleyicisi olduğu için yerli baskı plaklarını da bulmamız an meselesiydi. Yazıya sanki unutulmuş bir gruptan bahseder gibi girdim ama sonuçta Uriah Heep bir rock devi ... hard rock ve heavy metalin olmazsa olmazı. 

O nevi şahsına münhasır grubun unutulmaz elemanı, o gönül çelen klavyenin mimarı Ken Hensley'i de bu çarşamba yitirdik. Bu 2020 pandemisi ve nice vesairesiyle berbat bir yıl oldu ama kaybettiklerimiz öyle bir oldu ki, yazı yazan klavyemizin tozu dumanı çıkıyor hani. 

Yazıyı uzun tutmayacağım. Eğer ki uzun ve Ken Hensley'e özel bir yazı yazmaya kalksam bitene kadar Hensley ikinci ölüm yıldönümüne rast gelir. 

Takvimler 4 Kasım 2020'yi gösterirken Uriah Heep'in efsanevi elemanı Ken Hensley'i 75 yaşında iken yitirdik. İspanya'da hayata veda eden Hensley, her daim anılarımızda en güzel yeri kapsayarak yaşayacak. 

Bu yılın başında girdiğimiz korona salgının karantina günlerinde Ken Hensley'in solo çalışmalarını birbiri ardına dinlemiştim. Şimdi de Uriah Heep dinleyerek onu anacağım. 

Klavyelerin Efendisi Ken Hensley bu kadarla biter mi? Kendi adıma heavy metalin en sevdiğim grupları Cinderella, Wasp, Blackfoot'a verdiği müzisyen katkısını da bir daha anacağım.

Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...