1 Aralık 2019 Pazar

4 YILLIK “ARA”NIN ARDINDAN, “Rock Efsaneleri” GERİ DÖNDÜ...!


Bir zamanlar sakladığım ama şimdi bir türlü bulamadığım bir karikatür vardır. Cumhuriyet gazetesinin iç sayfalarında yer alan bant karikatürler bölümünde yer alan Kemal Gökhan'ın "Ağaç Yaşken Eğilir" isimli köşesinde yayınlanmıştı. Tarihini de çok iyi hatırlarım, zira yavaş yavaş profesyonelliğe geçtiğim ve Gırgır dergisine girdiğim tarih olan 1987 yılıydı.
O zaman gazeteden kesip, sakladığım karikatürü şimdilerde bulamadığım için her nasıl olacaksa, bir şekilde anlatacağım. Kemal Gökhan'ın kahramanı evinde koltuğa uzanmış ve pikaptan müzik dinliyor. Çalan plak ise Jethro Tull grubunundur ve "Songs From The Wood" şarkısı nota ve yazı ile karikatürün içinde süzülüyor. Çizimde duvarda bir de Ian Anderson'un flüt çalarkenki posteri yer almaktadır. Karikatürün altında da Jethro Tull ile özdeşleşen Bora Çetin'e not yer almaktadır.
Çizimin güzelliğinden ilkönce karikatürist olarak Kemal Gökhan'ı kıskanarak, "Bu karikatürü ben çizmeliydim." diyecektim. Ardından da aynı kıskançlığı Bora Çetin için duyacaktım. Zira o yıllarda Jethro Tull grubunun plaklarını yeni yeni biriktirmeye başlamıştım... oysa Bora Çetin'de tekmili birden plakları mevcuttu...eh hani "Türkiye'nin Jethro Tull şubesi" gibi bir şeydi. 
Sonraları Bora ile tanıştık ve ardından da yaptığı radyo programlarının tutkunu olacaktım. Ancak onun "Rock Efsaneleri" adıyla yaptığı program, dört yıl önce yayından kaldırılmıştı. Bu hafta sonu aldığım güzel bir haberle Bora Çetin'in "Rock Efsaneleri" programının 2020'de yeniden başlayacağını öğrendim. 


Evet,
Mucize sonunda gerçekleşti ve “Rock Efsaneleri”, TRT RADYO3’e geri dönüyor.

05 Ocak 2020, Pazar, saat 17:05’de, TRT RADYO3’de.....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...